Hackintosh Hakkında..

burak_s24

Hectopat
Daha fazla  
merhaba, hackintosh ve kendi hackintosh denemelerim hakkında bazı sorularım var.

bilgisayarım:
msi ge60 2oe
(nvidia geforce gtx 765m / 2gb gddr5, realtek rae8723AE)

yaptığım hackintosh denemeleri ve aldığım sonuçlar:
-kullandığım rehber:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
-os x yosemite denedim
-boot ederken still waiting for bilmemne hatası almıştım, hatayı aldığım an belleği çekip başka biryere takınca düzeliyordu.
-yükledikten sonra çalıştırınca bayağı kasma oldu
-wirelesin çalışmayacağını biliyordum. zaten denemek için kurdum.

bazı sorularım:
-hackintosh eğer uyumlu bir bilgisayara yapılırsa tam bir mac gibi olur mu ? ve benim bilgisayarım uyumlu mu ?
-şu intelden sonraki ikinci ekran kartını kullanmanın bir yöntemi yokmudur ?
-kasmanın nedeni uyumsuzluk mu ? ya da yanlış birşey mi yaptım ? ya da birşeyi yapmadım mı ?
-bu hackintosh'u yaparsam fakesmc kurarsam, bilgisayarımın mac olmadığı ortaya çıkmaz değil mi ?

Konuyu hortlatıyorum ama GTX 765M maalesef hackintosh için uygun değil. Yani desteklenmiyor. Onun yerine eğer var ise işlemcinin grafik birimini (APU) kullanabilirsin. Ayrıca Realtek RAE8723AE desteklenmiyor sanırsam. Sorulara gelirsek cevaplayalım bakalım.
-hackintosh eğer uyumlu bir bilgisayara yapılırsa tam bir mac gibi olur mu ? ve benim bilgisayarım uyumlu mu ?
Evet, hackintosh uyumlu bir bilgisayara kurulursa tam bir Mac gibi olur. Ama maalesef bilgisayarın uyumlu değil.
-şu intelden sonraki ikinci ekran kartını kullanmanın bir yöntemi yokmudur ?
GTX 765M Desteklenmiyor ama Intel ekran kartını kullanmanın bir yöntemi var. Config dosyasında boot-args kısmına -wegnoegpu ekleyerek Intel ekran kartını aktif edebilirsin. Ayrıca bu GTX 765M ekran kartını devre dışı bırakacaktır.
-kasmanın nedeni uyumsuzluk mu ? ya da yanlış birşey mi yaptım ? ya da birşeyi yapmadım mı ?
Kasmasının sebebi uyumsuz ekran kartı olabilir. Ama bu sistemde kasmasını sağlayacak başka bir şey göremiyorum.
-bu hackintosh'u yaparsam fakesmc kurarsam, bilgisayarımın mac olmadığı ortaya çıkmaz değil mi ?
Evet FakeSMC.kext kurarsan bilgisayarının gerçek bir Mac olmadığı ortaya çıkmaz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi günler!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…