Hackintosh için OpenCore kurulum hatası

sancarsavas

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
RX 6800
Anakart
Asus B610
İşlemci
İntel i3 13100f
Merhaba herkese. Hackintosh için @Recep Baltaş'ın son kurulum videosunu izleyerek kurulum yapmaya çalışıyorum. İşlemcim, i3 13100F, ekran kartım ise RX6800.
İlgili konudaki DMG dosyasını indirdikten sonra (videoda RAW diyor ancak benim indirdiğim dosya DMG olarak geliyor) balenaEtcher ile USB flash belleğe yazdırıyorum. Ancak flash bellek içinde EFI diye bir klasör oluşmuyor. Klasör oluşmadığı için yine aynı konudan indirdiğim OpenCore klasörü içindeki dosyaları, flash bellek içinde EFI diye bir klasör açıp içine atıyorum. Bu sefer de açılışta flash belleği seçtiğimde OC: Failed vb. bir hata çıkıyor.

Ekran görüntülerini konuya ekledim. Ekran görüntülerindeki EFI klasörünü elle oluşturup içine de OpenCore klasörünün içindeki klasörleri ben attım ancak işe yaramadı. İlgili BIOS ayarlarını da yapmış durumdayım. Acaba yanlış bir imaj dosyası mı indiriyorum? Çünkü videoda RAW deniyor ama benim indirdiğim DMG.

Bu rehberler ile bizi bilgilendirdikleri için de Technopat'a tekrar teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• goruntu1.png
    goruntu1.png
    23,4 KB · Görüntüleme: 44
  • goruntu2.png
    goruntu2.png
    12 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Config'in yanlış konumda. Configler adında bir klasör varsa, orada değil, OC klasörünün içinde olmalı.
Ben dmg dosyasını olduğu gibi balena ile yazdırdım. Sonra içinde EFI klasörü yok diye kendim oluşturdum. Ne yapmalıyım hocam?

Anakartın H610 mu? Tam modelini yazar mısın? B610 diye bir model yok.
Kusura bakmayın benim yanlışım. Asus H610M-K

Ben dmg dosyasını olduğu gibi balena ile yazdırdım. Sonra içinde EFI klasörü yok diye kendim oluşturdum. Ne yapmalıyım hocam?

Kusura bakmayın benim yanlışım. Asus H610M-K
Bu rehberi takip edin, en baştan başlayın.

Bu rehberi takip edin, en baştan başlayın.
"Yazma işlemi bittiğinde "OC EFI" partisyonundan EFI - OC kısmına girip sisteminize uygun Config dosyasını "config.plist" olarak adlandırdıktan sonra kuruluma hazır olacaksınız!"

Hocam şurayı tam anlayamadım. Bu noktada hata yapıyor olabilirim. Burayı detaylandırmanız mümkün müdür?

OC EFI senin USB. Onun içine gir, EFI klasörüne tıkla, OC klasörüne gir. Configler adında klasör olmalı, oradan işlemci ailesine göre config dosyasını seç ve adını config yap. Sonra EFI -> OC içerisine at.

OC EFI senin USB. Onun içine gir, EFI klasörüne tıkla, OC klasörüne gir. Configler adında klasör olmalı, oradan işlemci ailesine göre config dosyasını seç ve adını config yap. Sonra EFI -> OC içerisine at.
Hocam Balena ile yazdırdığım USB içinde EFI diye bir klasör oluşmuyor ki. Ben manuel olarak hazırladım o EFI klasörünü. Yine de yapayım mı söylediklerinizi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı