Merhaba, yaklaşık 6-7 aydır Hackintosh kullanıyorum.
Sistemim şu şekilde:
- AMD HD 7850 DirectCU 1GB ekran kartı.
- Intel i7 4790 3.6GHz işlemci.
- 8 GB RAM.
- H81M-K anakart...
Şimdi ben normalde Windows kullanıyordum, fakat;
- Mac'in font rendering, yani görünen font düzleştirmesi windowsunkine nazaran çok ama çok iyi olduğu için dolayısıyla okumayı ve yazmayı daha zevkli hale getirdiği için, (aslında en önemli sebep bu, Windows buna el atsa Mac'in yüzüne bile bakmayabilirdim)
Örneğin aşağıdaki benim gördüğüm şekil, siz böyle görmüyorsunuz yazıları eğer Windows kullanıyorsanız ve bence bu Windows için yüz karası bir durum...
Zaten son güncellemelerde seugeu UI'ye geçeceğiz falan diye ağlıyorlardı ama geçemediler herhalde gene Windows 11'de de.
Font renderıng
Eki Görüntüle 1170497
- Mac'de Mac'e özel kullandığım yazılımlar var. Örneğin
sequel Pro adlı SQL yazılımı beni benden alıyor, Windows'ta alternatifleri var ama bu arayüz yok. Ya da spotlight alternatifleri ya da direkt olarak Spotlight'ın kendisi. Ya da birçok uygulamanın menü Bar'a ufak bir ikon koyması örneğin Binance'nin bir widget koyarak anlık fiyatları göstermesi vs. Mac'e özel şeyler.
Gibi gibi sebeplerle Mac'e geçtim...
Ancak yaşadığım bazı problemler şunlar:
- Oyun yok. Normalde Windows'da bu sistemle Valorant falan oynuyordum, 400 FPS'e kadar alıyordum. Gerçi oyun çok önemli değil ama gene de bir sebep.
- Safari tarayıcısında birden fazla sekme açınca, özellikle eğer birden fazla YouTube videosu açılmışsa bilgisayar bağırmaya başlıyor fanlar hızlanıyor.
- Sürekli sanki tam performans çalışmıyormuş gibi hissediyorum. Ben çok profesyonel değilim. OpenCore nasıl kurulursa öyle dümdüz kurdum çalıştı. Config'le sadece biraz oynadık. Yani performansı fena değil açmama donma takılma yapmıyor ama sanki böyle ne bileyim böyle akıcı değil gibi mi deyim, ne deyim bilemiyorum yani içime sinmiyor sanki böyle hani Windows'da her şey iyidir ama bir ekran kartı Driver'ı kurarsın bilgisayar canlanır ya, sanki burada da bir ekran kartı Drvier'ı kurulsa kendine gelecekmiş gibi his var. Hackintosha özel forumlarda sordum bir eksik var mı diye ama tam bir cevap alamadım. Sistem bilgisinde gerekli değerleri görüyorum örneğin RAM doğru, ekran kartı doğru görünüyor falan ama bilemiyorum dediğim gibi.
- Fan kontrolü yapamıyorum. Fanları ayarlayamıyorum, ısıları göremiyorum.
- 2. ekran takamıyorum.
Şimdi bunları göze aldığımızda.
- Ben elimdeki sistemi Hackintosh kullanarak heba mı ediyorum? Yani Windows kullansam daha mı hızlı çalışır bu sistem. Windows kullanmayarak bu sistem ile yanlış mı yapıyorum?
Teşekkürler.