OpenCore Hackintosh kurulumu

oytuncetin

Kilopat
Anakart: ASUS Maximus v Extreme Intel Z77 soket 1155 DDR3 2800MHz.
Ekran kartı: ASUS Radeon Dual RX 6700 XT 12 GB 192bit GDDR6 2581MHz OC HDMI 3xdp (Dual-RX 6700 XT-12g)
İşlemci: Intel Core i7-3770K Quad Core Processor 3.5 GHz 8 MB cache LGA 1155 - BX80637i73770K.
RAM: Corsair Vengeance 16 GB (2x8GB) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) desktop Memory 1.5v
Harddisc: Samsung 500 GB 860 EVO SATA 3.0

Merhaba, bu bilgisayara OpenCore ile Hackintosh yüklemek istiyorum fakat EFI, kurulum USB'si ve anakartın BIOS ayarları gibi sıkıntılardan dolayı maalesef ilerleyemiyorum. Başlangıç seviyesinden itibaren rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

Bir Monterye dener misin ?
Bizim imaj ve EFI ile dene. Denemeden önce config dosyana boot args kısmına şu kodu ekle
agdpmod=pikera

Bunları uygula. Hata alırsan görsel yolla.

Öncelikle desteğiniz için teşekkür etmek istiyorum.
İmaj dosyasını indirdim içerisine EFI klasörünü attım ayrıca ekran kartı sorun olacağı için kext klasörüne NootRX.kext klasörünü de attım fakat "Config dosyana boot args kısmına şu kodu ekle.
Agdpmod = pikera" bu söylediğinizi nasıl yapacağım hakkında bir fikrim olmadığı için yapamadım ve maalesef kuruluma geçemedim nasıl yapabilirim?

Dosya Ekleri

• Error.jpg
    94,8 KB · Görüntüleme: 62

Cihazınıza uygun config dosyasını seçmeniz gerekiyor.

EFI>OC>configler>desktop>intel klasörü altından üzerinde Ivy bridge yazan dosyanı EFI>OC klasörü altına kopyalayıp ismini config.plist olarak değiştirmeniz gerekmekte.

"Config dosyana boot args kısmına şu kodu ekle.
Agdpmod = pikera" bu söylediğinizi nasıl yapacağım hakkında bir fikrim olmadığı için yapamadım ve maalesef kuruluma geçemedim nasıl yapabilirim?
Ben 6600 XT olarak okumuştum
O kodu girmene gerek yok.
Sistemine uygun config dosyasını seç. WEG kext dosyasını sil, NootRX dosyasını config dosyana ekle. O şekilde dene.

Bu hatayı aldım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-07-29 saat 18.15.03_09eee8fb.jpg
    98,6 KB · Görüntüleme: 47
OpenCore EFI linkinden inen EFI klasörünü kurulum yaptığım USB'nin içerisine direk attım sonrasında ıvy Brgidge.plist dosyasını config.plist olarak değiştirip OC klasörüne attım onun haricinde yukarıda dediğiniz şeylerden maalesef anlamıyorum.
No compat check kodunu boot Args'tan sil.
SMBIOS olarak macpro7, 1 olarak gir ve tekrar dene.
Daha doğrusu boot args neresi ya da SMBIOS dediğiniz yer nerede?
"Weg kext dosyasını sil, nootrx dosyasını Config dosyana ekle" bunu da yapmadım çünkü nasıl olduğu hakkında bir fikrim yok. Aşağıdaki resimler USB içerisindeki EFI klasörünün içerisidir. Sadece dosyanın adını değiştirdim.

Bu arada sistemsel bir sorun yüzünden görsel yükleyemiyorum şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü için olanı attın değil mi ?
Boot args için buradaki araç ile config dosyanı aç.
Açtıktan sonra boot args arat ve No compat check kodunu sil.
SMBIS için bu araç ile iMac19,1 şeklinde değe üret ve değerleri config dosyana gir.

Weg için OC-Kext klasörüden WhateverGreen dosyasını sil.
Bunu indir RAR içindeki dosyası OC-Kext içine at.
Config dosyana işle.

Değerli claus,
Acaba bu söylediklerini AnyDesk ile uzaktan yapabilir misin? Sanırım video ile nerelere basılacağına kadar söylemezsen bunu yapamayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…