Uzun adı Macintosh, kısaca Mac olarak adlandırılan Apple bilgisayarlar için tasarlanmış macOS işletim sisteminin hacklenerek PC'ye kurulması olayına "Hackintosh" diyoruz.
Macintosh adını bir elma cinsinden alır. Apple'ın bilgisayarlarına verdiği isimdir. Elma firmasının Amasya Elması modeli gibi düşünebilirsiniz. Hack'ın kelime anlamı hiledir. Hackintosh ise Macintosh'un desteklenmeyen cihazlara Ali Cengiz ederek kurulmasıdır. Apple Intel firmasıyla anlaştığında mümkün hale gelmiştir. Önceden Apple G4 gibi işlemciler bulunduğu için işletim sistemleri de yalnızca Apple G4 ile çalışabilecek şekilde tasarlanıyordu. Apple G4 ise yalnızca iMac'lerde bulunuyordu. Intel ile anlaşmasıyla bu erişilemezlik ortadan kalktı. PC'yi Mac gibi tanıtmaya yarayan iAtkos ve Clover gibi yazılımlarla işletim sistemini kandırıyor, PC'mize kurabiliyoruz.
Uzun adı Macintosh, kısaca Mac olarak adlandırılan Apple bilgisayarlar için tasarlanmış macOS işletim sisteminin hacklenerek PC'ye kurulması olayına "Hackintosh" diyoruz.
Yasal olmamasının sebebi kandırmamız değil, yazılımı kaçak edinmemiz. Kurduktan sonra orijinal macOS yazılımı alırsanız yasallaşır. Oldu ki kapınızı çaldılar, lisansım var der geçersiniz diyeceğim fakat Asus etc. logolu cihazda macOS çalışması zaten dikkatlerini çekecektir. Lisans bile kurtarmayabilir.