Hackintosh optimizasyon problemi

joulte

Hectopat
Merhabalar öncelikle,

i5-8300H, UHD 630 dahili ekran kartlı (1050 Ti harici) ve 16 GB RAM'li laptopumun HDD'sine macOS Mojave kurulumu gerçekleştirdim. SSD'imde de Windows kurulu ve MacOS'a alışmaya çalışıyorum. Ama sanki performans olarak eksik gibi geliyor henüz kullandığım grafik programlarını vs. kurmadım. Geekbench test yaptım şöyle bir sonuç çıktı. Normal olmadığını düşünüyorum kurulum sonrası rehberdeki gibi config.plist'i düzenledim. Daha ne yapmam gerekiyor sizlerden bilgi almak istiyorum.

Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal olmadığını düşündüren şey skorun düşük olması mı?

Gayet normal bence.

1. Kext mantığını hala anlayamadım çoğu rehbere de baktım ama kafamda hala tam oluşmadı. Cihazım için github'ta bir EFI paylaşılmış bende bunu kendi EFI'ma klonladım. Kexts dosyası içerisindekileri bir şekilde kuracak mıyım yoksa onlar sadece öyle duracak mı?

2. EFI'yı mount ettim dosyaları klonladım artık USB'siz sistem açılıyor. Peki sonra hangi ayarları yapmam gerekir? WiFi hariç tüm özellikler çalışıyor şuan. Performans için nasıl ayarlar yapmak gerekir? Kullanırken bir problem yok gibi ancak bir sonraki aşamada grafik programları kullanacağım ve neyin çalışıp neyin çalışmadığını veya uyumsuz ne varsa görmek istiyorum bu mümkün mü?

EFI içindeyse kext dosyaları sistemde akfif olur. Performans için genellikle bir sorun olmaz. Olursa belirtin inceleyelim fakat şöyle bir konu var, siz Windows ile GTX 1050 kullanacağız için çok daha fazla performans alacaksınız GPU bazında. MacOS için bu mümkün olmadığı için Intel GPU kullanacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…