Hackintosh Uyumlu i5 4460 Tabanlı Sistem

Makaleler
4
Yer
Turkey
Daha fazla  
Hackintosh için topladığım sistem yakın zamanda araştırıp dün aldım ve sonuç mükemmel, donanımları sayıyorum:
  • Anakart: Asus H81M-C
  • İşlemci: Core İ5 4460
  • Ram: 8gb(2X4) 1600mhz
  • DVD-RW: Pioneer
  • Monitör: Asus VS229
  • Ekran kartı: Asus GTX760 2GB 256BIT
Sıfır kurulum daha yapmadım, hazırda bulunan eski sistemdeki hard diski söküp yeni kasaya bağladım. BIOS ayarlarımı kurulum rehberine göre yaptım, zaten BIOS'ta aynıymış şansıma. Eski sistem UEFI olmadığından sistemi kurulum medyasından(USB) başlattım, normal bir şekilde açıldı.

Mac kurulu bölüme hemen CloverUEFIBootloader kurdum.

Ethernet için HackintoshVietnam Tool içeisinde bulunan Realtek8111 olan sürücüyü kurdum.

Ses için önceden VoodooHDA 2.8.7 vardı ekstradan sürücüye gerek kalmadı çünkü ses kartını tam olarak tanıdı. En büyük şikayetim olan ön panel dahil çalıştı. Ön ve arka paneller çalışıyor yani.
Alternatif olarak AppleHDA kullanılabilir.

Ekran kartı için WebDriver-346.01.02f02.pkg kullandım. Önceden kalan Natit.kext dosyasını sildim.
Clover config.plist dosyasına sadece nvda_drv=1 komutu ekledim başka herhangi bir Inject ya da LoadVBIOS ihtiyacına gerek kalmadı.
WebDriver-346.01.02f02.pkg kurulumundan sonra MacPro5.1 olan SMBIOS kendilğinden değişti ve İMac 14.2 oldu. CloverConfigurator'da config.plist dosyasını açtığımda hala MacPro5.1 olarak görünüyor, sorun değil.
Eski ekran kartımı tanıtmak için AppleGraphicsPowerManagement.kext dosyası macpro5.1 için editlenmişti ondan bu karışıklık oldu herhalde.

Sistem çok stabil bu kadar beklemezdim desem yalan değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…