Hackintosh Xcode Kullanımı

mustafaokur

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar;

Hackintosh sistemi olupta xcode kullanan var mı?

Sorularım:

Xcode stabil çalışıyor mu?
Yazdığınız app'i simulator test edebiliyor musunuz?
Yazdığınız app'i cihazınızda test edebiliyor musunuz?
Yeni SDK sürümüne güncelleme yaparken sorun çıkabiliyor mu?
Yazdığınız uygulamayı markete gönderirken sorun yaşıyor musunuz?

MAC Almak yerine, Hackintosh sistem toplayacağım. Para harcadiktan sonra Mac alabilecek durumum malesef yok. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sorduğun tüm sorulara "evet" diyorum gönül rahatlığıyla. El Capitan kullanıyorum. Xcode gayet stabil. Simulatör ve cihaz testi sorunsuz. Developer id bile satın aldım. Her şey sorunsuz çok şükür. Ama benim daha büyük bir sıkıntım var. Doğru düzgün swift öğrenemedim henüz:))

Ben sorduğun tüm sorulara "evet" diyorum gönül rahatlığıyla. El Capitan kullanıyorum. Xcode gayet stabil. Simulatör ve cihaz testi sorunsuz. Developer id bile satın aldım. Her şey sorunsuz çok şükür. Ama benim daha büyük bir sıkıntım var. Doğru düzgün swift öğrenemedim henüz:))

Net cevaplar için çok teşekkür ederim. Hemen hemen 1 haftadır internette aramadığım sorgu kalmadı MAC almaya niyetlenmişken vaktinde cevap geldi ve Hackintosh sistem araştırmalarım an itibari ile başladı.

Swift derslerini Udemy aracılığı ile satın alabilirsin Veysel Koparal - Ersin Şengül hocaları takip edebilirsin.

Eğer C# biliyorsan Xcode ile hiç uğraşmayıp Xamarin'i deneyebilirsin.
Ayrıca Xamarin ile bütün platformlara uygulama yazabilirsin. Düşünsene iPhone ile yazdıklarını Android ve Windows Mobile da çalıştırabiliyorsun.

Ben teşekkür ederim hocam ne demek. Veysel Koparal derslerini almıştım faydalı da oldu. Ancak animasyon, hareketli menüler gibi görsel olayları içermiyor. İçermemesi de normal aslında. Ama onları nasıl yapabileceğimi çözemedim. Xamarin Studio da yükledim bu arada. O da diğer her şey gibi stabil çalışıyor. Benim için de platform ayırt etmeksizin uygulama yapma olayı yani cross platform çok çnemli. C# syntax vs biliyorum. Unity öğrenirken öğrenmiştim. Ancak xamarini çözemedim açıkçası. Ben de ionic öğrenmeye çalışıyorum cross platform için. Xamarin daha iyi diyorsanız ona geçeyim. Siz swift ve xamarin konusunda yol haritası, eğitim, ders tavsiye ederseniz çok sevinirim. Hackintosh için hiç zaman kaybetmeyin kurun bence. Harika çalışıyor. @mustafaokur

ionic framework hiç kullanmadığım için ikisi arasında şu daha iyidir diyecek birikime sahip değilim. İonic; Node.js angular falan kullandığına göre sadece front-end yapabilirsin diye düşünüyorum. Eğer yanılıyorsam ve ionic ile yol aldıysan devam et bence tekrar tekrar başa dönmek zaman kaybı. C# nin okyanus olduğunu unutmamak lazım.

Mac kullanan tanıdıklarıma sordum ide konusunu bende onlar pek memnun değil XCode'dan.
Ben şahsen herhangi bir sorun yaşamadım. Hız konusunda ya da herhangi bir konuda sorun yaşamadım. Sadece xcode değil her uygulama stabil çalışıyor

ionic framework hiç kullanmadığım için ikisi arasında şu daha iyidir diyecek birikime sahip değilim. İonic; Node.js angular falan kullandığına göre sadece front-end yapabilirsin diye düşünüyorum. Eğer yanılıyorsam ve ionic ile yol aldıysan devam et bence tekrar tekrar başa dönmek zaman kaybı. C# nin okyanus olduğunu unutmamak lazım.
Daha çok aşırı yol aldım denemez. Araştırayım biraz daha en iyisi. Xamarin kullananlar çok tavsiye ediyor çünkü

Merhaba, monster abra a5 kullanıyorum. Hem windows hem mac os kullanabilir miyim ? Xcode kullanmak için geçiş yapmak istiyorum. Hala kullanan var mı, ne kadar sağlıklı ? Sorun yaşıyor musunuz ?
Cevaplarınızı bekliyorum

El Capitan kullanıyorum Xcode 8.2.1 kurdum fakat 10.20 SDK hatası veriyor anladığım kadarıyla Xcode El Capitan desteği yok galiba.
Sierra'ya yükseltsem sorun yaşar mıyım?
Son olarak da 2 el 2010 ortası MacBook alsam rahatlıkla Xcode kullanabilir miyim?
2010 ortası MacBook en son hangi macOS sürümüne yükseltilebilir?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı