Çözüldü Hackintosh'da OC yaparken "Configuration requires vault but no vault provided!" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ciyan

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar Hackintosh kurulumunu sorunsuz tamamladım, OC ile ayarlarımı yapıyordum fakat Clover ile yapmaya çalışırken restart yaptıktan sonra ekte bulunan hatadan dolayı masaüstüne ulaşamıyorum. Yardımcı olur musunuz lütfen?

1644085227621.jpg
1644085227621.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kurulumunu yaptığım sistemi config ile boot etmeye çalıştığımda ekteki ekran görüntüsüyle karşılaşıyorum zaten. Hiçbir şekilde boot olmuyor. Ben şimdi nasıl bir yol izlemeliyim Mac masaüstünü görebilmek için?
Yedek bir EFI dosyanız var ise şimdilik onu kullanın sistemi açabilmek için. Eğer yok ise attığım linkteki EFI dosyasını kullanın. Onun dışında yapabileceğiniz pek bir yöntem yok.
Merhabalar Hackintosh kurulumunu sorunsuz tamamladım, OC ile ayarlarımı yapıyordum fakat Clover ile yapmaya çalışırken restart yaptıktan sonra ekte bulunan hatadan dolayı masaüstüne ulaşamıyorum. Yardımcı olur musunuz lütfen?

Eki Görüntüle 1296657Eki Görüntüle 1296657
OpenCore Configurator mu kullandınız? Eğer OpenCore Configurator kullandıysanız ProperTree kullanın. Onun dışında "OCS: No schema..." yazan hataların bir sorun çıkarmaması gerekiyor. "OC: Configuration..." uyarısı "Vault" seçeneği ile alakalı. Misc - Security kısmında "Vault" yazan kısıma "Optional" yazın ve tekrar deneyin (buradakinin aynısını yazın ve büyük harflere dikkat edin). Ayrıca hangi sorunu düzeltmek için bu ayarı değiştirmek istediniz? Normalde bu ayarın zaten Optional'da kalması gerekiyor.

Bütün ayarlarımı OpenCore ile yapıyordum en son ses ayarını yapayım dedim ve Clover ile yapmak istedim. Clover'da "ACPI" sekmesinde FixHPET tikini işaretledim ve restart yaptım ondan sonra bu ekran geldi. Windows'a dönüp tekrar nasıl yapabilirim?

Bütün ayarlarımı OpenCore ile yapıyordum en son ses ayarını yapayım dedim ve Clover ile yapmak istedim. Clover'da "ACPI" sekmesinde FixHPET tikini işaretledim ve restart yaptım ondan sonra bu ekran geldi. Windows'a dönüp tekrar nasıl yapabilirim?
Kullandığınız .plist editörünü soruyorum. Kullandığınız önyükleyiciyi değil. Ayrıca OpenCore ile Clover'ı nasıl birleştirdiniz? Tahminimce OpenCore için Clover Configurator kullandınız ve bundan dolayı bu oldu. Eğer öyleyse neden Clover Configurator ile yaptınız ki? Windows'a kendi Boot Manager'ı ile boot edip çalışan EFI dosyanızın eğer yedeği var ise onu kullanıp gerekli modifiyeleri "ProperTree" ile yapın.

Evet aynen öyle. Config.plist'i OpenCore ile düzenliyorum, dalgınlığıma geldi Clover ile bir ayarı değiştirmek istedim böyle oldu ve yedeğim yok maalesef. Nasıl ayarlayabilirim tekrar? Yardımcı olur musunuz lütfen?

Evet aynen öyle. Config.plist'i OpenCore ile düzenliyorum, dalgınlığıma geldi Clover ile bir ayarı değiştirmek istedim böyle oldu ve yedeğim yok maalesef. Nasıl ayarlayabilirim tekrar? Yardımcı olur musunuz lütfen?
"config.plist" dosyanızı nasıl OpenCore ile düzenliyorsunuz? OpenCore bir önyükleyici. ".plist" editörü değil. Bu sefer de sanırım OpenCore Configurator'dan bahsediyorsunuz. Az önce dediğim gibi Dortania tarafından ProperTree dışında OpenCore Configurator gibi ".plist" editörleri önerilmiyor. Bizim imajımızı kullandıysanız buradan güncel imajlarda bulunan EFI dosyasını indirip kullanabilirsiniz. Ayarlamak için başka bir işletim sistemine geçip eski EFI dosyanızın yerine bunu koyun.

Lütfen yardımcı olur musunuz? Biraz acemiyim bu konuda, ProperTree ile nasıl, nereden başlayarak bir ayar yapmalıyım? Haricen EFI klasörünü buradan indirdikten sonra hangi işlemleri yapmalıyım tekrardan masaüstünü gorebilmem için?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı