Hacklenmiş olabilir miyim?

TheLastWarrior

Hectopat
Daha fazla  
Bu olaylar yaklaşık kırk beş dakikada önce gerçekleşti. Laptopumu açtım ve namaz için oradan ayrıldım. Döndüğümde Chrome açıktı (başlangıçta açılıyor) ve McAfee bir sitenin güvenilir olmadığını söyledi, girme o zaman dedim. Bir siteye daha sordu ve ona da girmemesini söyledim. Akabinde farklı bir site açıldı. Turkcell logolu, içerisinde "iPhone 14 Pro Max vs. çekilişine katılmaya hak kazandınız." diyen bir mesaj vardı. Sitede hiçbir şeye basmadan siteyi kapattım. Açılan sitenin URL'sini VirusTotal'de tarattım, bir şey çıkmadı. Biraz sonra bir yakınımla konuşurken öğrendim ki, aynı site onda da açılmış ardından siteyi kapatmış ve önemsememiş. Saat 17.31'de e postasına bulunduğum şehirdeki bir Mac'ten giriş yapılmış. Tam o saatte de yakınım IPad'i ile e postasına girmiş. iPad, Mac olarak gözükür mü emin olamadığım için sorayım dedim. Konuşmamdan birkaç dakika sonra aniden CMD açıldı ve sonra kendiliğinden kapandı. Ardından interneti kapattım. Mevzu bu.

Bu durumda benim bilgilerime erişildi mi? Ne yapmam gerekiyor?

Bilgilerine erişildiği bariz. Kaspersky ile tam tarama yap. Ayrıca cihazını formatlayıp şifreleri de değiştir.

Hocam yazmaya başladığımda 30 dakika olmuştu, son bir defa düzenlerken dakikayı silmişim.

Sanırım evet. Malwarebytes veya Kaspersky ile tarama yapın.

İfadeler: AAT
Hocam yazmaya başladığımda 30 dakika olmuştu, son bir defa düzenlerken dakikayı silmişim.

Güvenli bir VDS satın al hemen bağlan sonrasında yedekleme yapman gerekiyorsa yap ve acil format at.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…