Merhabalar arkadaşlar. Eski sayılabilecek bir sistemim var geçen sene PSU hatası yaşadım ve değiştirmiştim. Ondan sonra taktırdığım PSU da 1 ay içinde bozuldu yine değişti. Bu sefer de oyuna girince reset atıp "Power Supply detected falan falan" o klasik hatayı vermeye başladı. Biraz araştırdım ve birkaç yerde ASUS anakartlarda bu problemin kronik olduğunu ve Anti Surge Helper'i devre dışı bırakmanın sakıncası olmadığını okudum. Tabii ki PSU'yu takan adama da sordum o da bir şey olmaz dedi. Bir süre sonra oyuna girince arada bir ekran tek renk halde kalmaya başladı ve reset atmaya mecbur bıraktı beni.
Zaman geçtikçe bu donmalar arttı ve işin sonunda artık açar açmaz tek renk ekran geliyordu. PC'ci ekran kartın yanmış dedi ve bana 1850 TL'ye bir MSI GTX 1050 Ti kilitledi (bundan önceki ekran kartı da 1050 Ti idi ama tek fan). Bir ay anca oldu ve bu ekran kartı da aynı hatayı vermeye başladı. Ben de yanacağını anladım ve Anti Surge Helper'i açtım. İlginçtir ki ekran kartının hata verdiği yerlerde PC reset atıyor artık. Yani anti surge helper bozuk falan değilmiş. Ekran kartımı koruyan şeymiş. Şu an sadece YouTube'da takılabiliyorum PC kapanmadan. Sorun sanırım güç kaynağında 400W'lik bir Hadron var. Güç kaynağı hesapladığımda 250W bir PSU öneriyor. Sizce de sorun güç kaynağı mıdır? Eğer öyleyse hangi güç kaynağı ile değiştirmeliyim? Biraz uzun oldu kusura bakmayın, sorun eşine nadir rastlanan cidden olduğu için her ayrıntının önemli olduğunu düşündüm. Sistemim ise şu an bu şekilde;
Inter Core i5-3470
ASUS H64M-PRO
2X 8 GB DDR3 1300MHz RAM
MSI GTX 1050 Ti (Çift Fan).