Haf 912 plus nasıl bir kasadır?

Merhaba
Haf 912 iyidir, kullandığım kasalardan birisi.
Daha iyi fikriniz olması için resimlerini ekliyorum.
Sanırım vatan bilgisayarda indirimde, 750W PSU ile birlikte iyi fiyat.

400R'a geçmeden önce bende 912 Haf ADVANCE kullanıyordum. GTX 780'i takmak için HDD yuvalarını sökmem gerekti. 400R'da ise buna gerek kalmadı. Hatta kart le HDD yuvaları arasın da 4-5 cm boşluk kaldı. 400R ile 912 Haf ADVANCE aynı kasa hacmine sahip değiller.

912 Haf Plus: VGA hacmi 27 cm, toplam hacim 39 cm
400R: VGA haci 31.6, toplam hacim 42.6 cm

Bu ara da konuda 912 Haf PLUS'dan bahsediliyor. Ama 912 Haf ADVANCE ile PLUS aynı özelliklere sahip hemen hemen. Sadece ADVANCE'inn yan panelinde cam var.

Haf 912 Advenced kullanıyorum. Bugüne kadar kullandığım en iyi kasa. Sosyal'de 400r .ok öneren var kullanan dolu. Tamam kaliteli olabilir bende 400r alıcaktım ama Haf 912 Advenced ile karşılaştırdım Vatan PC'de ve 400r'ye tercih edilebilicek bir kasadır. Soğutması on numara PSU son derece sessiz diyebilirim yok gibi. Öndeki 200 mm fanı aşırı tozlandığında ses yapabiliyor temizleyince düzeliyor. Ekran kartı için genişletilebilir yer yapmışlar. HDD kafesleri çıkırtmak çok kolay 39 CM yer açılıyor çıkınca ve 2 adet HDD ve bir adet de SSD kullanabilirsiniz kafes çıkık durumda iken. Görüntü 400r'den bence daha güzel daha havalı duruyor. Plus ile Advenced arasında da boyut farkı olduğunu okumuştum ama azmış. Var mı kesin bilmiyorum onun haricinde ön USB 3.0 var ve yan kapak pencereli.

@Umut Byr 400r'de 31.6 cm ekran kartına yer ayırdıklarını ve HDD kafeslerinin sökülmediğini biliyorum. Toplam 42.6 cm hacim demişsin o genişliğe kadar yer veriliyor mu?

400R soğutma bakımından daha başarılı diye biliyorum. Üst ve yan panele 2şer tane 14lük fan takıldığında çok daha başarılı bir soğutma oluyor. Ses çıkarıyor diyen arkadaşlar var. Öyle bir sorun yok. Corsair'in kendi beyaz led fanlarını kullanmalarını öneriyorum.

400R'ın iç hacmi sadece Ares II' ye yetmiyor diye biliyorum. Tek kötü yanı ise çok geniş bir ekran kartı hacmi sundukları için HDD yuvaları sökülemiyor.

Haf'ta yan panelde fan yok üst tarafta 200 mm fan var oda klima gibi üflüyor.

Neyse bence arkadaş Vatan PC'de aklındaki kasaları karşılaştırsın. Ben 400r alıcaktım karşılaştırınca Haf'ı seçtim. Pişman değilim 400r alanda pişman olmaz. 2 kasa'da taş gibi. Vatan'da 400r'yede baktım.

Plus'ta yok ancak ADVANCE'de var. Ben yan paneline Xigmatek kırmızı led fan almıştı. Biraz ses yapıyordu. Onun dışında tek hayal kırıklığım GTX 780'in HDD yuvaları sökülmeden takılamıyor olmasıydı.

Kafesi söksen bile 2 HDD ve 1 SSD için yer ayırmışlar dert edilecek bir şey değil bence. 39 CM ekran kartına yer ayırılıyor çok iyi bence.

400R veya 912 Haf Plus arasında seçimini yapmalı bence. İkisi de çok iyi kasalar. Arkadaşın kendi seçimi. 912 Haf Plus alacağım diyorsa da biraz daha para biriktirip ADVANCE almalı. Doya doya içini izler kasanın. Plus'ta görüntü açısından çok iyi değil açıkçası.

Aynen katılıyorum Plus 400r arasında ise 400r derim doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…