Hafif Linux dağıtımı önerisi

Astron

Decapat
Merhaba bilgisayarımın yanına Linux kuracağım Dual boot ile hangi hafif dağıtımı önerirsiniz?

Linux'u terminal ve internet için kullanacağım. İnternetten araçlara bakmak terminaldede kullanmak

Sistem:
i3 3210M.
4 GB DDR3 RAM.
128 GB Hi-Level Elite series SSD.

Önceliklerim: Kaynak kullanımının az olması, kurulum için gereken boyutun en az olması örneğin: 25GB yer ile Linux + kullanım. Kurulum boyutunu yazmayı unutmayın

Adélie linux mu ne kullanmistim ben onceden cok guzel hafif alani da iyiydi ama paket yoneticisini cok begenmedim sahsen. Ben olsam direkt debian xfce kurardim 25 gib yeter kessinlikle xfce biraz bloatli olsa da cok hafif ve rahatti 1 gib ramli sistemde sorun hic yasamadim biraz swap memory koyarsin hem mukemmel olur. Daha gelismis bir kullaniciysan minimal sistem onerirdim de degmiyor hocam gentoo denedim compilelamasi bir tun surmustu.

Void de olur guzel. Arch kurmayi kolaylastirdilar diyorlardi en son ona bakamadim daha arch kurarsin dwm tarayici olarak da surf asiri hafif olur ama degmez orada hem modern hem hafif diger secenekler var iken.

Son düzenleme:
Hocam öyle niyetiniz var madem bilgisayara Cygwing kurun yada online terminaller var.

Antix veya MX Linux kurulabilir.

Antix Linux: Download – antiX Linux

MX Linux: Download Links – MX Linux

Linux mint xfce ,lubuntu.
Ubuntu tabanlı tüm dağıtımlar diğer tabanlı dağıtımlara göre biraz daha ağır.

Ubuntu tabanlı tüm dağıtımlar diğer tabanlı dağıtımlara göre biraz daha ağır.
Masaüstü Ortamları bunu en aza indirebiliyor. 4 GB RAM kullanan birisi onları kullanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…