Herkese merhaba. Bu yaz kendime yeni bir laptop almak istiyorum. Şu an kullandığım bilgisayardan gayet memnunum (Monster Abra A5 v.10.3.3 15.6").
Ama şöyle bir sıkıntı var laptop artık bana ağır gelmeye başladı, taşıması zor, sürekli kendi büyük şarj adaptörü ile gezmem gerekiyor ve mekanik klavyesi kod yazarken bana çok zor geliyor.
Açıkçası şu an almak istediğim bilgisayardan beklentilerim şunlar:
1-hafiflik,
2-taşıma rahatlığı,
3-uzun süren şarj ömrü.
4-şarj adaptörü ne kadar küçük o kadar iyi.
5-fiyatının hakkını vermeli.
6-yazılım öğrencisiyim ve nasipse 2 yıl sonra okul bitecek bu yüzden hem okulda hem de ileride iş yerimde kullanabileceğim bir bilgisayar olmalı şu an kullandığım editörler Visual Studio Code, Visual Studio 2022, Eclipse Java, easy PHP devserver. Ayrıca bu yaz Unity oyun motorunu ileride ise Unreal Engine oyun motorunu kullanmayı düşünüyorum. Yani bu uygulamaları rahat bir şekilde çalıştırmalı.
Aklımda 3 model var ama ben birine fiyat olarak daha yakınım. Bu bilgisayarları yazın bir yerde çalışarak maaşımla alacağım hazır bir param yok o yüzden gerçekten paramın hakkını veren bir şey istiyorum. Boşa harcayacak param yok. Modeller:
1-Monster Huma H5 v4.2 15.6" veya Monster Huma H4 v5.2 14.1"
2-MacBook Air M.2 (giriş modeli)
3-MacBook Pro 13" (giriş modeli)
MacBook'lar bana göre çok pahalı ve fiyatına değer mi bilemiyorum. Ben Monster'a daha yakınım. Ekran konusunda ise hiç 15.6" aşağısı kullanmadığım için Monster'den iki aynı modelin farklı ekranlısını aldım.
Bu bilgisayarlar yerine güzel bir masaüstü dizilir veya güzel bir Gaming laptop alınır biliyorum ve aklımda çelinmiyor değil ama...
Son olarak pt.com.tr diye bir site var burada MacBook'lar çok ucuz bu site güvenilir mi veya buradan MacBook alınır mı?
Ayrıca cevaplarınızı açıklayarak yazarsanız çok mutlu olurum...
Şimdiden herkese teşekkürler.