Hafif UEFI Linux dağıtımı önerisi

Linux'da aşağıdaki sürücüye ihtiyacım var. Debian'a kurabilir miyim?

Engelleyecek ne var ki?
Ne bileyim hocam Ubuntu kafasına göre çekirdeği düzenliyor da desteği bozuyor ya

Kurdum, ayarladım, çalışıyor. @Cruslan hocam... Ben şimdiye kadar Linux kullanmamışım, çöp kullanmışım. Eskiden denemiştim de kurulumdan sonra yapılacak şeyleri anlayacak kapasitede olmadığım zamanlar olduğundan başarısız olmuşum. Şu an tereyağı gibi akıyor bilgisayar.

Sakalımız yok ki sözümüz dinlensin. Debian,
evrensel işletim sistemidir . "It only does everything."

APT'ye 32 bit paket desteğini eklemeyi unutmayın, Steam gibi birçok paketin 64 bit desteği yok hala;
Kod:
#root yetkisiyle çalıştırılması lazım
dpkg --add-architecture i386
apt update

Ben bir ara denemiştim kurmayı internet sürücüsü bulunamadı gibi bir hata almıştım. Onun çözümü nedir biliyormusunuz ?

Direkt es geçince masaüstü ortamını sormadığı için tty ekranına atıyordu kurulumu tamamlayınca.

Xebian Linux
Debian 12 tabanlı hafif XFCE dağıtımı.
ISO boyutu: 1.46 GB

Her yere Fedora yazasım var.
Gnome çok işlemci kullanıyor yahu.

Kurulum imajına ağ sürücülerini dahil edebilir veya offline imaj ile kurabilirsiniz. Konu açarsanız yardımcı olunur.

Sakalımız yok ki sözümüz dinlensin. Debian,
evrensel işletim sistemidir . "It only does everything."
Mübarek ideal dağıtım hocam. Tek bir sorunu var batarya konusunda Ubuntu performansı gösteremiyor.

Geçen BIOS up yaparken benım Grubun Firmware girdisi uçmuş, tamir etmeyi beceremedim ve sinir oldum Kubuntu kurdum batarya için deneme amaçlı. Bataryada fark atıyor :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…