Ben Debian kullanıyorum. Stabil bir şeyler arıyorsanız kesinlikle aradığınız Debian'da. Hız arıyorsanız aynı şekilde hız var. Masaüstü ortamı kurmazsanız systemd gibi araçlar ve sürücüler haricinde bir şey gelmiyor. Arch Linux kullanıyorsanız yani AUR'u gözden çıkarabilecekseniz yani Flatpak veya elle derleme gibi seçenekleri kullanacaksanız kesinlikle kusursuz.
Ne bileyim hocam Ubuntu kafasına göre çekirdeği düzenliyor da desteği bozuyor ya
Kurdum, ayarladım, çalışıyor. @Cruslan hocam... Ben şimdiye kadar Linux kullanmamışım, çöp kullanmışım. Eskiden denemiştim de kurulumdan sonra yapılacak şeyleri anlayacak kapasitede olmadığım zamanlar olduğundan başarısız olmuşum. Şu an tereyağı gibi akıyor bilgisayar.
Ne bileyim hocam Ubuntu kafasına göre çekirdeği düzenliyor da desteği bozuyor ya
Kurdum, ayarladım, çalışıyor. @Cruslan hocam... Ben şimdiye kadar Linux kullanmamışım, çöp kullanmışım. Eskiden denemiştim de kurulumdan sonra yapılacak şeyleri anlayacak kapasitede olmadığım zamanlar olduğundan başarısız olmuşum. Şu an tereyağı gibi akıyor bilgisayar.
Unstable/Sid based This ISO was last updated August 3rd, 2023 amd64/64bit Direct download Zsync meta file MD5SUM, SHA256 Manifest i386/32bit Direct download Zsync meta file
xebian.org
Xebian Linux
Debian 12 tabanlı hafif XFCE dağıtımı.
ISO boyutu: 1.46 GB
Mübarek ideal dağıtım hocam. Tek bir sorunu var batarya konusunda Ubuntu performansı gösteremiyor.
Geçen BIOS up yaparken benım Grubun Firmware girdisi uçmuş, tamir etmeyi beceremedim ve sinir oldum Kubuntu kurdum batarya için deneme amaçlı. Bataryada fark atıyor :/