Hafif ve kullanımı kolay Linux önerisi

Linux'u kötülemek gibi bir niyetim yok ama kullanılamayacak gibi yani.

Hafif dağıtım olarak XFCE masaüstü ortamı kullananlar hafif olur ve modern temalar da yüklenebilir.

Hafif dağıtım olarak XFCE masaüstü ortamı kullananlar hafif olur ve modern temalar da yüklenebilir.
Gitsinde Windows kursun değil mi o sisteme

Nasıl kullanılmayacak gibi açıklarmısın?

Nasıl kullanılmayacak gibi açıklar mısın?
Hocam öncelikle disk yönetimi bence kötü biraz. Çünkü sudo kullanmadan /home/ altındaki klasörlere erişmek zor yani. Bu kısıtlayıcı bir etken. Windows'ta her bölüme rahatça erişebiliyoruz sadece sistem dosyalarına müdahale edemiyoruz. Root hesabı ile de kullanılması önerilmiyor.

Oyun oynarken Steam her oyun için farklı Wineprefix oluşturuyor. Bu da fazladan depolama birimi tüketiyor demek.

Oyun performansı da çok kötüdür bence.

Kısayol yönetimi Windows kadar kolay değil yani.

Bazı sağ tık menülerini kendimiz oluşturmak zorunda kalıyoruz ve o da her durumda çalışmıyor. Örnek VS Code ile dizini yada dosyayı aç.

Paint ve not defteri gibi kolay, hızlı çalışan, çok az Ram tüketen ve iş gören bir programlar yok açıkçası.

Ofis programı da yok.

Birde bence çok geç açılıyor ve sistem kaynaklarını da çok tüketiyor.

1. Home klasörüne sudo olmadan giriliyor
2. Oyun performansı Windows'tan gayet iyi RAM bile harcamıyor.
3. VS Code Windows ile aynı değişen pek fark yok hatta gerek bile yok VSCode'ye
4.Not defteri gibi programlar distroya göre değişir
5.Ofis programını tek komutla indirsin windowsdada indiriyorsun zaten
6.5 saniyede açılan bir işletim sistemi distroya göre değişir ayrıca sistem kaynaklarını Windows'tan 10-15 kat az tüketiyor

Lütfen Linux hakkında bilgi sahibi olmayıp yorum yapmayın.

Hocam 1. için demek istediğim Home'un altında geçerli kullanıcı ya da tüm kullanıcı klasörleri dışında alayı neredeyse readonly.

Hocam diğer dedikleriniz yalan ve dümen bilgi genel olarak. Özellikle 6. maddenin sonlarına doğru .

10-15 kat varsayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…