Hafifletilmiş Windows 11 önerisi

• Konuyu başlatan EFE234
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 261

EFE234

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Windows 10'dan bıktığım ve sürekli Valorant'ta drop girmesinden ötürü 2 senenin ardından işletim sistemi değiştirme zamanının geldiğini düşünüyorum fakat Windows 11 gereksiz RAM tüketimi ve hizmetlerden ötürü kullanmayı istemiyorum. TPM 2.0 desteği olan bir hafifletilmiş Windows 11 önerisi istiyorum. Laptopum Lenovo 15AMN7.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 IoT LTSC 2024.
TPM 2.0 desteği olan bir hafifletilmiş Windows 11 önerisi istiyorum.
TPM desteği olmayan Windows 11 mi var?

Değiştirilmiş ISO'ları kullanırsan bazen bir şeye ihtiyacın olacak yüklemek için Microsoft Store kökünden kazınmış olacak indiremeyeceksin bile, birçok servis kapatılmış olduğu için günün birinde ihtiyacın olacak bir yazılımı kurarken sorun yaşayacak veya bir ayarı yaparken başını ağrıtacaksın. Sana önerim Windows 11 LTSC kurup ChatGPT veya Gemini artık hangisini tercih edersen onlar ile gerekli optimizasyonları isteklerine göre yapmak için yardım almak, aşırı hızlı vee basit hallediyorlar keratalar. Ayrıca LTSC sürümde istersen denetim masasında edgewebview2 ve Microsoft Edge gibi normal sürümde silinmeyen, zorla silinince tüm sistemi çökerten bu illetleri tek tıkla kaldırabiliyorsun bizzat Microsoft izniyle.(ChatGPT ile optimizasyon yapıp boşta 2.5-2.7GB kullanım elde etmiştik şu anki sistemle)

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, Custom ISO kullanmadığım için bu konuda bilgim yoktu.

Ufak bir dipnot geçeyim, LTSC tercih ederseniz daha stabil güncellemeler alacak, Windows 11'in desteği bu yıl bitse bile 2030 küsuratlı yıllara kadar düzenli güvenlik güncelleştirmeleri alacaksınız(şahsen her gün yeni sistem deniyorum beni bağlamaz ama siz kurayım bir daha uğraşmayayım kafasındaysanız en iyi seçenek), olurda kurarsanız kurulum ekranında birkaç LTSC sürümü göreceksiniz, siz IoT LTSC kurun en iyi seçenek o bizim için, kurulum sonrasında sistem İngilizce olacak, ayarlardan hızlıca Türkçeye geçersiniz.

Değiştirilmiş ISO'ları kullanırsan bazen bir şeye ihtiyacın olacak yüklemek için Microsoft Store kökünden kazınmış olacak indiremeyeceksin bile, birçok servis kapatılmış olduğu için günün birinde ihtiyacın olacak bir yazılımı kurarken sorun yaşayacak veya bir ayarı yaparken başını ağrıtacaksın. Sana önerim Windows 11 LTSC kurup ChatGPT veya Gemini artık hangisini tercih edersen onlar ile gerekli optimizasyonları isteklerine göre yapmak için yardım almak, aşırı hızlı vee basit hallediyorlar keratalar. Ayrıca LTSC sürümde istersen denetim masasında edgewebview2 ve Microsoft Edge gibi normal sürümde silinmeyen, zorla silinince tüm sistemi çökerten bu illetleri tek tıkla kaldırabiliyorsun bizzat Microsoft izniyle.(ChatGPT ile optimizasyon yapıp boşta 2.5-2.7GB kullanım elde etmiştik şu anki sistemle)

Ghost Spectre'de Microsoft Store yüklenebiliyor.

LTSC'deki farklar nedir bayağıdır ismini duyuyorum ama hiç farkını bilmiyorum

Bir de lot LTSC sadece İngilizce diyor doğrumı yoksa Türkçe yapılabilir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı