Hafız Rap Battle; Çiçek Abbas

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Semih Demir

Kilopat
Makaleler
7
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
(Üye olmayıp bu konuyu görecek kişiler için hatırlatma; Biz 'Technopat' sakinlerinin her hangi bir dini inanca, kişilere, kurum ve kuruluşlara saldırısı veyahut aşağılaması olmamıştır, olmaz da. Kimseyi aşağılamak, hor görmek gibi bir derdimiz yok. Bizler bir yandan araştırmacı bilim sever ve sorgulayıcı ayrı bir topluluğuz.)

DH Forum'da dolaşırken denk geldim. Açıkçası memleketimin 'değişik' insanlarına alıştığım için ilk başta pek yadırgamadım. Gerçi yadırganmayacak gibi de değil, gülmekle başkaları için utanmak arasında kaldım. Yazık.

Biliyor musunuz? Bir kitabı ezberlemek değil, bir kitabı anlamaktır mümkün olan. Bende dini bir eğitim gördüm, şuan herkes tarafından taktir ile anılıyor hakkımda kötü bir laf söylenmiyorsa bu eğitimim sayesinde. Ama bunların nasıl bir kendini rezil etme eğilimi var anlamış değilim.

HAFIZ RAP BATTLE-HAFIZLAR KAPIŞIYOR-HAFIZ LAF YARIŞMASI-ÇİÇEK ABBAS ATIŞMASI-HAFIZ BATTLE

Videoyu bitirene uluslararası başkalarının adına utanamama başarısı hediye. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık namazımı hiç kaçırmıyorum. Benim yerime namaz kılan seccade aldım kafam rahat.
Sanalda da aktif olan bir hocaya sordum kabul olur mu diye, ''eğer seçtiğin partinin hesabını değil de 3-5 kuruşun hesabını yapmazsan kabul olur'' dedi :morgöz:

Artık namazımı hiç kaçırmıyorum. Benim yerime namaz kılan seccade aldım kafam rahat.
Sanalda da aktif olan bir hocaya sordum kabul olur mu diye, ''eğer seçtiğin partinin hesabını değil de 3-5 kuruşun hesabını yapmazsan kabul olur'' dedi :morgöz:
Ilımlı islam ornegi iste. Muhafazakar kesimde bulunan evimizde cevresine baktigim zaman bu benzeri kisilerle ayni islam inancini tasiyor olmanin saskinligina dusuyorum. Neyse, 800 binlik araciyla sadece markete gidip gelen tesetturlu makyajli 'abla'ya selamlar. Abileri soylemiyorum bile...

Dinimize gore islamda yani kadinin sarki söylemesi haramdir günahtır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neyse, 800 binlik araciyla sadece markete gidip gelen tesetturlu makyajli 'abla'ya selamlar. Abileri soylemiyorum bile...

İğnelemek gibi olmasın ancak, sonuna kadar haklısınız. Ilımlı İslam diyerek herşeyi hurafeler üzerine kurup, dinimizce haram olan birçok şeyi "günümüzde şart" diyerek "birşey olmaz" anlayışıyla yapanları Allah ıslah etsin.

Biz de müslümanız. Biz de dine uygun yaşamıyoruz. Bilerek-isteyerek yaptığımız dine aykırı yüzlerce davranışımız-hareketimiz var. Ancak biz bunlara dini bir kılıf uydurmaya çalışıp da doğruymuş gibi göstermeye çalışmıyoruz..
Dini yaşamamak-yanlış yaşamak yada keyfi davranmak farklı birşey, yapılan yanlışlara dini bir kılıf bulup dini saptırmaya, kendi amaçların için kullanmaya ve değiştirmeye çalışmak apayrı birşey...

Video konusuna gelirsek, Google'da "nasıl diss atılır" diye aratıp Kur'an'ı bulmuşlar da O'nu ezberlemişler gibi sanki :) Adana'lı olma farkı :D Allah affetsin.

İğnelemek gibi olmasın ancak, sonuna kadar haklısınız. Ilımlı İslam diyerek herşeyi hurafeler üzerine kurup, dinimizce haram olan birçok şeyi "günümüzde şart" diyerek "birşey olmaz" anlayışıyla yapanları Allah ıslah etsin.

Biz de müslümanız. Biz de dine uygun yaşamıyoruz. Bilerek-isteyerek yaptığımız dine aykırı yüzlerce davranışımız-hareketimiz var. Ancak biz bunlara dini bir kılıf uydurmaya çalışıp da doğruymuş gibi göstermeye çalışmıyoruz..
Dini yaşamamak-yanlış yaşamak yada keyfi davranmak farklı birşey, yapılan yanlışlara dini bir kılıf bulup dini saptırmaya, kendi amaçların için kullanmaya ve değiştirmeye çalışmak apayrı birşey...

Video konusuna gelirsek, Google'da "nasıl diss atılır" diye aratıp Kur'an'ı bulmuşlar da O'nu ezberlemişler gibi sanki :) Adana'lı olma farkı :D Allah affetsin.
Haklisin kardesim. Allah islah eylesin. Biz islam alemi zaten adam olsaydi 2 milyar toplam islam inancina sahip muslumanlar 10 milyonluk Israil'e girerdi.

Kadın sesinin haram olarak kabul edildiği bir inanışı benim mantığım almıyor. Mantığımın kabul etmediği bir başka nokta da kadının başına örtü örtmek. Yine bana mantıksız gelen bir başka nokta da bütün evreni yarattığına inanılan varlığın gönderdiği kutsal kitapta sürekli olarak kadınları kısıtlaması, kadınlarla uğraşması...

Neyse, bu videoya daha çok yorum yapılabilir. Bir zamanlar ben bu arkadaşların gittiği kurslardan geçtim ve buralarda acı tecrübeler yaşadım.

Maalesef günümüz bilim ve teknoloji çağında bu arkadaşlar için parlak bir gelecek göremiyorum. Kendi ayakları üzerinde duramayacakları için birilerinin "kocası" olarak hayatlarına devam edecekleri gerçeği üzücü. Türk kadını bundan daha iyisini hak ediyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı