Hafıza kartı "disk yazma korumalı" hatası

ManOs

Hectopat
Daha fazla  
Fotoğraf makinemle RAW formatında bir sürü fotoğraf çektim ve fotoğraf çekerken bir anda hafıza kartınızı formatlayın hatası vermeye başladı. Eve gittiğimde bir sürü kurtarma programı denedim fayda etmedi. Dosyalara bakmak istediğimde diski biçimlendirin diyordu. Sonra el mahkum diski biçimlendireyim dosyaları belki sonra kurtarırım dedim. Bu sefer diski biçimlendirmeye çalıştığımda bu disk yazma korumalı hatasını verdi. Ve hafıza kartındaki dosyaları kurtaramıyorum.

Hafıza kartının yan tarafında ufak bir çentik olması lazım onu open tarafına çekin.

Eğer, özelliklerine erişimin varsa kullanıcılardan Admin ve kendini yazma izni ata.

Sonra, EaseUS gibi bir program ile şansını dene.

Ama çok düşük bir şansın var eğer, çok önemli verilerin varsa profesyonel destek al.

CMD (yönetici olarak çalıştırın) > diskpart yazıp entere basın > listdisk yazıp tekrar entere basın > çıkan listelerde biçimlendirmek istediğiniz diski bulun (kapasitesine göre anlayabilirsin) > örneğin seçeceğiniz diskin numarası 1, satıra "select disk 1" yazıp entere basın > attributes disk clear readonly yazıp entere basın. Artık diskinizin yazma koruması kaldırıldı.

Hafıza kartının yan tarafında ufak bir çentik olması lazım onu open tarafına çekin.
Denedim aynı şey oluyor.
listdisk dediğimde kartımla alakalı bir şey çıkmıyor.

Aslında önemli verilerim var profesyonel destek nasıl alabilirim? Donanım mühendisi gibi birisi mi bulmam lazım?

Hayır, veri kurtarma hizmeti veren şirketler var fakat pahalı bir ücret çıkarabilirler.

Listdisk komutunu ayrı yazın. Sitenin otomatik düzeltmesi kelimeleri birleştirmiş. Olması gereken list disk şeklinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…