Elimde bir adet notebook var hafızası 8 GB içinde Windows XP blulnuyor. Ben ise içine hafıza kartı takarak Windows 10 kurmak isitiyorum. Hafıza kartsız kurmak istediğimde yetersiz alan hatası alıyorum hafıza kartına Windows kurabilir miyim?
Merak edenler için notebook marka Acer Asprie One ZG5
Dostum 256 gb elimde hafıza kartı var windows 10 çok rahat bir şekilde kurabilirim benim merakettiğim sağlıklı olurmu normalde usb kurackatım ama bu sefer dışarda olduğu için el çarpması dokunma gibi durmlarda windows çökebilir bu yüzden hafıza kartına kurmak istiyorum alanın çok sıkıntı olacağını sanmıyorum
Normalde hayır ama herkes de taşınabilir medya aygıtına Windows yüklemeyi bilmez. Biraz araştırıp emek harcamak lazım.
Bahsettiğim sitede taşınabilir medya aygıtları için hazırlanmış ISO kalıpları var.
Dostum 256 gb elimde hafıza kartı var windows 10 çok rahat bir şekilde kurabilirim benim merakettiğim sağlıklı olurmu normalde usb kurackatım ama bu sefer dışarda olduğu için el çarpması dokunma gibi durmlarda windows çökebilir bu yüzden hafıza kartına kurmak istiyorum alanın çok sıkıntı olacağını sanmıyorum
Sağlıklı olmaz.256GB Hafıza kartına kuracaksanız kurun.Ama yine de önermem.Veya hafıza kartını Windows Yükleme Medyası yapacaksanız min.8GB olması şarttır.Ayrıca BIOS Hafıza kartını okumazsa yapmak istediğin şey imkansız.Ayrıca hafıza kartı kırılması gibi durum olduğunda Windows telef olur.
Windows 10 kursanız bile o bilgisayarda bir anlamı olmaz. Okuma yazma hızları zaten yerlerde olur. Eğer sadece İnternete girmelik kullanılacaksa taşınabilir bir SSD ile sağlıklı kullanılır.