Haftada bir kırmızı şarap veya bira tüketmenin sağlık açısından antioksidanlar ve polifenoller nedeniyle faydalı olduğunu söyleyen çalışmalar bile var.
@Gabriel Barsch , @1.4 D4D Diesel , @swaghos , @Virelune Öncesinden düzenli az miktarda alkol tüketimin, özellikle kırmızı şarabın (ki o da içeriğindeki üzümün özelliğinden dolayı yani kırmızı şarap dahi olsa tüketilmemeli ancak üzüm tüketilmeli), kalp damar sağlığı açısından iyi olduğu düşünülüyordu ancak daha güncel çalışmalar bunun yanlış olabileceğini gösteriyor.
ABD Tabipler Birliği’nin yayın organı “JAMA Network” dergisinde çıkan bir bilimsel araştırma, yaygın kanının aksine ölçülü alkol tüketimin sağlığa bir yararı olmadığını ortaya koydu
Bende sigarayı bıraktım, bağımlılık yapıyor ama alkol keyif işi bence dün malt bira içtim ekşi maya gibi tadı o kadar zararlı olduğunu sanmıyorum bende.
Bende sigarayı bıraktım, bağımlılık yapıyor ama alkol keyif işi bence dün malt bira içtim ekşi maya gibi tadı o kadar zararlı olduğunu sanmıyorum bende.
Kesinlikle evet, alkol her zaman içilebilen bir şeyde değil sigaran olmayınca sokaktan birinden istersin ama alkol öyle değil. Bıraktıktan sonra kendimi daha iyi hissediyorum.
Kesinlikle evet, alkol her zaman içilebilen bir şeyde değil sigaran olmayınca sokaktan birinden istersin ama alkol öyle değil. Bıraktıktan sonra kendimi daha iyi hissediyorum.