Haftada 10 saat çalışma ile TYT matematik yetişir mi?

leclerc44

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Sıfırdan hiç temelim olmadan TYT matematik için haftada 5 gün olmak üzere haftada 10 saat yeter mi?
1 = temel kavramlar.
2 = sayı basamakları.
3 = bölünebilme kuralları.
4 = EBOB EKOK.
5 = rasyonel sayılar.
6 = mutlak değer.
7 = üslü sayılar.
8 = oran orantı.
9 = problemler.
10 = mantık.

Çalışmayı planladığım konular bunlar sınava kadar 30 haftada yetişir mi?

Son düzenleme:
10 saat çalışamayacağın için. Dostum planlamak en kolay ve en eğlenceli taraftır fakat günde 10 saat çalışamayacağını biliyorum. Bunu kimse yapamaz. Kendimizi kandırmayıp daha güzel bir program oluşturmalısın.

Günde 10 saat değil kanka haftada 10 saat.

Tamami ile sana bağlı, senin anlama hızına bağlı, bana belki yetmez sana yeter veya tam tersi. Yani senin 1 saat çalışarak anladığın yerde ben belki sıkıla sıkıla çalışıp 2 saatte anlyacağım veya ben 1 saat pür dikkat odaklanabilirken sen odaklanma problemi yaşayacaksın, buradan senin karakterini bilmeden buna net bir cevap verilemez. Bilsekte cevap verilmez. Hayat lineer bir şey değil. Bir gün çok motivasyonlu olup çok hızlı ilerleyebilirsin bir gün bir sorun yaşarsın yavaşlamak zorunda kalırsın.

Kıssadan hisse, bunu denemeden bilemezsin. 1 ay boyunca haftada 10 saat ile ne kadar ilerlediğine bak sonra bu şekilde kalan 26 haftada diğer konuları bitirebilirmiyim diye hesabını yap. Yapabiliyorsan bu şekilde ilerle, çok yavaş ilerledim düşüncesindeysen de süreyi artır.

Çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim.

Matematik nasıl çalışır diye soranlara verdiğim tavsiyemde aşağıdaki gibi. İster bunu kullan ister kendi metodunu. Ancak en önemli konu sürekliliktir. Sıkılsanda zorlansanda çalışman gereken zamanda çalışmaktır.
  1. Youtube dan bir tane kurs bul dinle notlarını al.
  2. Sonra notlarını tekrar et. Tekrar ederken not aldığın soruları çözümüne bakmadan çözmeye çalış. Eğer yapamıyorsan o anda 5-10 dk boyunca gözünü kapatıp hoca bunu nasıl çözdü diye hatırlamaya çalış. Yine mi yapamadın. O zaman bak ama o soruya tekrarın bitince tekrar yapmaya çalış. Buradaki soruların fotolarını çek.
  3. soru bankasında test çözmeye çalış. Baktın sorularda kalem oynatamıyorsun. o zaman her bölümde 1-2 testi birisine(arkadaşın olur hocan olur farketmez) çözdür. Bunların çözümlerinin de notunu al. Sonra bunlar 2. adımdaki gibi çözümlerine bakmadan çözmeye çalış. İlk tıkandığında hemen çözüme bakma, yine o nasıl çözmüştü diye hatırlamaya çalış. Baktın gelmiyor çözüme bak ama çalışman bitince bunları tekrar yapmaya çalış. Yine bunlarında fotolarını çek.
  4. Kitapta kalan testleri kendi başına çözmeye çalış. Yapamadığın veya yanlış yaptığın sorularında fotolarını çek. Bunları yine birisine çözdür. Sonra kendi başına tekrar çözmeye çalış. Tabi tıkandığın yerde çözüme hemen bakma.
  5. Bu şekilde çalışarak bir tane konuyu bitirdikten sonra, yeni konuya geçmeden önce, 2,3 ve 4. adımlarda çektiğin soruların fotolarından bir worde aktarıp çıkart veya tabletin varsa tablette pdf formatında o testi tekrar çözmeye çalış. Ama bu sefer hiç kimseden yardım alma. Buradaki soruları bir kaç kere tekrar tekrar çözmüştün, tıkandığın yerde hatırlamaya çalış nasıl çözdüğünü.
  6. 5. adımda bittikten sonra yeni bir konuya geçebilirsin ve aynı adımları yapmalısın.

Not: İşin püf noktası "hatırlamak"

Eyvallah kanka çok sağ olasın vallahi bazı koçlardan daha iyi anlatmışsın adamsın.

Eyvallah kanka çok sağ olasın vallahi bazı koçlardan daha iyi anlatmışsın adamsın.
Rica ederim dostum. Ünideyken, 2.sınıfta bir derse çok çalışmama rağmen vizeden 35 alınca (çünkü vizede kalem oynatamamıştım), çalışma metodumu değiştirip bu şekilde çalışmaya başlamıştım. Finalde 90 almıştım. O günden sonra okulu bu metodla bitirdim.

Şimdiden başarılar. İnş istediğin yeri kazanırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…