Haftada 2 çikolata zararlı mı?

Bitter yersen daha iyi olur yiyemezsende çokta kasma yani .

Çok ağır çikolatalar yemediğin sürece sorun yapmaz. Karamelli çikolatalar bana baş ağrısı yapıyor

Bilim adamları öyle demiyor ama. Özellikle bitter çikolata belirli bir dozda tüketildiğinde yararlı bir yiyecek.
Ben yaşadığım deneyi söyledim. Dediğinizi ilk defa sizden duydum. Ben doktor değilim. Dediğim gibi yaşadığım olayı anlattım.
Yeşillik ve proteinli ürünler çok tüketiyorum o yönden bir sıkıntım yok.
Tatlı ihtiyacınızı karşılamak için bal yiyebilirsiniz. Nasıl olsa tatlı. Hemde faydalı

Tabii ki haklısınız. Sadece diyetisyen dedi diye sanki zararlıymış gibi bir algı oluşmasın diye öyle yazdım. Ben de doktor değilim ancak internette yapacağınız ufak bir araştırma sayesinde rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Şunu da eklemeden olmaz, bitter çikolata her ne kadar faydalı olsa da çok tüketimde zararlı bir yiyecek. Karaciğer yağlanmaları oluyormuş. Günde tablet çikolatalardan koparılmış 1-2 parçadan zarar gelmez diye düşünüyorum.

Hocam internette bilgi kirliliği var. Asıl danışmak için aile hekimine gitmesini tavsiye ederim. Gerekli işlemleri aile hekimi yapar. Eğer ters bir şeyler giderse diyetisyene gidebilir. Bu benim şahsi fikrim.

Bu arada güzel bir yorum yapmışsınız. Teşekkür ederim..

Doğru kaynaklardan araştırıldığı sürece hekime gitmeye gerek yok. Ancak tabii ki hekime gidip tavsiye almak önemli. Çünkü alerji veya herhangi bir hastalığı tetikleme durumu varsa dikkatli olunmalı. Ben de sizin güzel ve yapıcı yorumunuz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…