Herkese selamlar. Eylül ayının ortasında tatilim bitiyor ve okuduğum şehre dönüyorum. Bölümümün dersleri ağır ve spor salonu 10-15 dk yürüme mesafesinde olduğu için haftada 3 gün gitmenin en ideali olacağına karar verdim. Cuma günleri genelde halı saha maçlarım oluyor bu yüzden program cumartesi-pazar-pazartesi şeklinde olacak. Tatilde haftada 6 gün uyguladığım bir split program vardı sizce bu program uygun mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Herkese selamlar. Eylül ayının ortasında tatilim bitiyor ve okuduğum şehre dönüyorum. Bölümümün dersleri ağır ve spor salonu 10-15 dk yürüme mesafesinde olduğu için haftada 3 gün gitmenin en ideali olacağına karar verdim. Cuma günleri genelde halı saha maçlarım oluyor bu yüzden program cumartesi-pazar-pazartesi şeklinde olacak. Tatilde haftada 6 gün uyguladığım bir split program vardı sizce bu program uygun mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sadece cuma gününüz doluysa, salı-perşembe-cumartesi günleri toplamda 3 gün Full Body çalışmanızı öneririm. Bir kası haftada bir kere çalıştırmak hiç mantıklı değil.
Sadece cuma gününüz doluysa, salı-perşembe-cumartesi günleri toplamda 3 gün Full Body çalışmanızı öneririm. Bir kası haftada bir kere çalıştırmak hiç mantıklı değil.
Hocam teşekkürler öncelikle sanırım bunu yapabilirim. Ders programım pek izin vermiyor ama deneyeceğim çünkü kendi programımdan hiç verim alamadım hatta zayıfladım. Bu yazmış olduğum hareketleri ikişer olarak seçip kendime bir full body oluştursam uygun mudur sizce? 3 farklı full body programı gibi olacak ama kas gruplarını 2 kere çalışabileceğim diye düşünüyorum.
Hocam teşekkürler öncelikle sanırım bunu yapabilirim. Ders programım pek izin vermiyor ama deneyeceğim çünkü kendi programımdan hiç verim alamadım hatta zayıfladım. Bu yazmış olduğum hareketleri ikişer olarak seçip kendime bir full body oluştursam uygun mudur sizce? 3 farklı full body programı gibi olacak ama kas gruplarını 2 kere çalışabileceğim diye düşünüyorum.
Pazartesi: Dinlenme
Salı: Full Body A
Çarşamba: Dinlenme
Perşembe: Full Body B
Cuma: Dinlenme
Cumartesi: Full Body C
Pazar: Dinlenme
Full Body A
1- Bench Press 3 set
2- Wide Grip Lat Pulldown 3 set
3- Lateral Raise 3 set
4- Romanian Deadlift 2 set
5- Incline Curl 2 set
6- Cable Overhead Extension (kablo doluysa dumbbell ile yapabilirsiniz.) 2 set
7- Leg Extension 3 set
Full Body B
1- Incline DB Press 3 set
2- Cable Row (bu videodaki gibi yapın
3 set
3- Lateral Raise 3 set
4- Leg Press 3 set
5- Preacher Curl 2 set
6- Triceps Pushdown 2 set
Full Body C
1- DB Shoulder Press 3 set
2- Wide Grip Chest Supported T-Bar Row (Wide Grip Cable Row da olabilir.) 3 set
3- Pec Deck Fly 3 set
4- Leg Press 3 set
5- Barbell Reverse Curl 2 set
6- Skullcrusher 2 set (
bu videodaki gibi yapın)
Bu şekilde bir Full Body program uygulayabilirsiniz. Eğer ki zamanınız yetmiyorsa birbirinin zıttı olan kas gruplarıyla (Göğüs-Sırt, Biceps-Triceps vb.) superset yapabilirsiniz.
Pazartesi: Dinlenme
Salı: Full Body A
Çarşamba: Dinlenme
Perşembe: Full Body B
Cuma: Dinlenme
Cumartesi: Full Body C
Pazar: Dinlenme
Full Body A
1- Bench Press 3 set
2- Wide Grip Lat Pulldown 3 set
3- Lateral Raise 3 set
4- Romanian Deadlift 2 set
5- Incline Curl 2 set
6- Cable Overhead Extension (kablo doluysa dumbbell ile yapabilirsiniz.) 2 set
7- Leg Extension 3 set
Full Body B
1- Incline DB Press 3 set
2- Cable Row (bu videodaki gibi yapın
3 set
3- Lateral Raise 3 set
4- Leg Press 3 set
5- Preacher Curl 2 set
6- Triceps Pushdown 2 set
Full Body C
1- DB Shoulder Press 3 set
2- Wide Grip Chest Supported T-Bar Row (Wide Grip Cable Row da olabilir.) 3 set
3- Pec Deck Fly 3 set
4- Leg Press 3 set
5- Barbell Reverse Curl 2 set
6- Skullcrusher 2 set (
bu videodaki gibi yapın)
Bu şekilde bir Full Body program uygulayabilirsiniz. Eğer ki zamanınız yetmiyorsa birbirinin zıttı olan kas gruplarıyla (Göğüs-Sırt, Biceps-Triceps vb.) superset yapabilirsiniz.
Setleri RIR 1-3 arası uygulamayı ve set arası en az 2-3 dakika dinlenmeyi unutmayın, ben yazmayı unutmuşum. RIR kavramını bilmiyorsanız bu yazıyı okuyabilirsiniz: https://www.agirsaglam.com/rpe-nedir/