Haftada kaç gün Gym'e gidilmeli?

Efems

Hectopat
Daha fazla  
Kilo verme amacıyla gidiyorum ama verdikten sonra kas yapmayı düşünüyorum. İyi bir zemin için haftada ne kadar gitmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
1)Kilo verirkende kas yapabilirsin.
2)3 gün gidip 1 gün dinlenme ile güzel bir verim elde edebilirsin.
Yapamazsın yanlış bilgi verme kas bir kütledir bir nevi kilo olarak düşün kalori fazlası yapmazsan kas kütlesi kazanamazsın şişmanların dezavantajları bu işte ilk zayıflayıp sonra kütle kazanmak için bulka girmeleri gerekiyor bir şeyi yaparken yakamazsın yakarken yapamazsın bu sporun değişmez

Şaşıracağına araştır dostum @deep learn

Son düzenleme:
Aynı anda oluyor ama bir yere kadar oluyor. Bu arkadaş kardiyo yapıp antreman yaparsa yine kas kütlesi kazanır.

Olay beslenmeye düşüyor, shredded brothers neden böyle bir bilgi yazmış bilmiyorum. Eğer yağlı beslenmeyip protein alımını arttırıp kardiyo yaparken idman atarsanız hem kas kütlesi artacağı için bazal metabolizma hızı artacak ve yağ yakım hızı yükselecek, hem de kas kütlesi kazanmış olacaksınız. Tabii protein alımının gerçekten yüksek olması gerekiyor.

Bu sporda kas kütlesi arttıkça kas kazanmak zorlaşır. Mesela daha spora yeni başlayan bir kişi çok hızlı kas kazanırken 4. yılında olan ortalamanın üstünde olan bir sporcu o kadar hızlı kas yapamaz. O yüzden ortalama ve ortalamanın üstü sporcular bulk ve cut dönemi denilen beslenme rutinlerini uygular. Ancak bu spora yeni başlayan kişilerin bulk ve cut gibi bir olayı girmesi gerekmez çünkü zaten yeni başladıkları için kasları bir noktaya kadar çok hızlı gelişeceklerdir. Zaten yeni başlayanlara fullbody antrenman önerilmesinin sebebi de kaslara bir bro split yada ppl antrenmanları kadar fazla yıpratılmasının gerek olmamasıdır. Arkadaş bence haftada 3-4 gün fullbody ve kardiyo yaparsa ve beslenmesini de cut dönemindeymişcesine yaparsa hem kas kazanacaktır hem de kilo da verecektir ama bu dediğim yeni başlayanlar için geçerli. Arkadaş artık belli bir kas kütlesine geldikten sonra bulk cut işlerine girişebilir.

full body çok uzun sürüyor o yüzden yapmıyorum ben. Her 5 gün split yapıyorum gereksiz mi sence?

full body çok uzun sürüyor o yüzden yapmıyorum ben. Her 5 gün split yapıyorum gereksiz mi sence?
Ben şu ana kadar Fullbody, Upper Lower, Push Pull Legs antrenmanlarını yaptım. Aslında canım spora çok gitmek istiyordu bi dönem ondan dolayı haftada 6 gün PPL yapıyordum ama bir dönem geliyor çok gidesim gelmiyordu o dönemde de 4 günUpper Lower denemiştim ve hepsinden gayet verim aldım. Aslında bu iş biraz da sürdürebilirlik ile ilgili sen hangi antrenman yöntemin seviyorsan kendine, zamanına ve yaşantına uygun buluyorsan onu yapman senin için en iyi olacaktır. Haftada 5 gün tek bölge tarzı bir antrenman hiç denemedim ondan çok yorum yapamıyorum ama diğer antrenmanlardan çok farkı olacağını zannetmiyorum eğer keyif alıyorsan gereksiz olacağını zannetmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…