Haftalık plan oluşturma ve odaklanma sağlama uygulaması önerisi

Lacertaa

Centipat
Daha fazla  
Üniversite için düzenli bir çalışma planı oluşturmak istiyorum ama hangi uygulamayı kullanmam gerektiğinden emin değilim. Haftalık plan hazırlama, ders takibi veya görev yönetimi konusunda işinize yarayan bir uygulama biliyor musunuz?

Ayrıca, sosyal medya kullanımını kısıtlayacak, dikkat dağınıklığını azaltacak bir applock tarzı bir uygulama bilen varsa onu da çok isterim.

Uygulama bilmiyorum ama ben kendim yapay zekaları kullanıyorum bu gibi şeyler için. Belli bir düzen oluşturuyor, o düzeni kendime uyguluyorum. Rutin oluşturma konusunda da bir şeylere bağlı kalmak saçma. Bu gibi problemlerin varsa veya nasıl yapacağını bilmiyorsan James Clear Atomik Alışkanlıklar kitabını okuyabilirsin. Oldukça akıcı ve güzeldir.

+ olarak uygulama kilidi gibi şeyler senin ilgini daha çok çeker. Aklın orada kalır. Kafada bitirmen lazım. Kullanmaman gerekiyorsa kullanmayacaksın bu kadar basit. Dikkatini farklı yönlere verecek/dağıtacaksın.

Ben Habitica ile günlük-haftalık alışkanlıkları yazıyorum. OneNote ile kendinize göre çizip edip çalışma planı oluşturabilirsiniz boş bir deftere. İnsanlar genelde Notion kullanıyor bunun gibi şeyler için ama ben onu ücretli oluyor diye sevmiyorum, öğrencilere ücretsizdi galiba.

Teşekkür ederim katılıyorum ama bazen gerçekten kendi kendine disiplini sağlamak zor olabiliyor. Uygulama sadece destek olsun diye istemiştim aslında. Atomik alışkanlıkları da duymuştum birkaç kişiden daha alıp en yakın zamanda okuyacağım.

Teşekkürler, Notion'u ücretli sanıyordum öğrenciler için ücretsizse bir bakarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…