Haftanın 3 günü gece 4'e kadar mesai yaptıran restoranda çalışılır mı?

WhatsTheMatter

Kilopat
İlan şu şekilde:
"[Falanca Amerikan fast food şirketinde] HAMBURGER HAZIRLAMADA GÖREVLENDİRİLECEK, HAFTANIN ÜÇ GÜNÜ GECE MESAİSİNE KALABİLECEK (GECE 04:00 İŞTEN ÇIKIŞ), 18-40 YAŞ ARALIĞINDA BAY PERSONEL ALINACAKTIR."

İlan İşkur'da yayınlanmış ve 18 gündür hiç kimse başvurmamış

Sizce ne yaptırırlar ve kaç para maaş verirler?

Çalışılır mı sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:

Parasına bakar.

Hiçbir şekilde çalışmazdım yerinizde olsam insanın psikolojisi dahi kalmaz bırak bedensel yorgunluğu. Bakanlıklar alımlar yapıyor sözleşmeli personel için onlara bakabilirsiniz.

Numara bırakmışlarsa arayın maaşı vs. sorun hocam. Eğer düşük maaş vermiyolarsa ve gece 4'e kadar çalışırım diyorsanız girilebilir.

Açlıktan ölmüyorsanız ve sokakta yatma riskiniz yoksa böyle köle ilanlarına sakın başvurmayın. Siz çalıştığınız için "Çalışılıyormuş gayet, gençler iş beğenmiyor." diyorlar.

Maaşı yüksekse olabilir ancak bazı işletmeler çok büyük olmamasına rağmen gece mesaisi sonrası taksi parası verir ya da kendisi eve bırakır. Bunu yapmayan bir işletme de maaşını ona göre belirlemelidir diye düşünüyorum. Bir gün akşam 10'da çıkıp sonraki gün gece 4'de çıkmak fiziksel anlamda çok yoracaktır seni. Sokakta köpeklerin bile uyuduğu saatte eve dönmek bana koyuyor açıkçası. İmkanın varsa böyle işlerde çalışmamanı öneririm.

Gayet açıklayıcı oldu, kıymetli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.

Hiçbir şekilde çalışmazdım yerinizde olsam insanın psikolojisi dahi kalmaz bırak bedensel yorgunluğu. Bakanlıklar alımlar yapıyor sözleşmeli personel için onlara bakabilirsiniz.
Hemen bakacağım şimdi.

Gece mesaisine kalacak demişler aslında gece 4'e kadar mesai dememişler. Muhtemelen vardiya döndürüyorlar. Gece 4'te çıkılacak olan günlerde kaçta işe gidilecek bunu bilmeden bir şey demek saçma. Maaşı da önemli tabii ama fast food restoranı muhtemelen asgari ücret verir.

Bir gün gece 4'te çıkarıyorsa ertesi gün hangi saatte başlatacak? 4'te çıktığı gün geç girmiş olur. Sonraki gün izinli olmayacağına göre öğlene işe gel akşama-geceye çık derler. Saçma sapan iş. Düzeni olmadığı için belki de en kötü iş tipi. Her gün dayak yemiş gibi uyur ve kalkar.

Bunlar bildiğim kadarıyla iki katlı binanın üst katını depo olarak kullanıyorlar. Sevkiyat geceleyin geliyor demek ki ki, gece vardiyasındaki adam mesaiye kalıp bu sevkiyatı depoya götürsün diye böyle bir pozisyona ihtiyaç var. Benim tahminim bu yönde.

Maaş asgaridir ama mesaide ne alıyorlar ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…