Haftanın 6 günü split yapmak

Makaleler
1
Daha fazla  
1 aydır haftanın 6 günü gidip 1 gün off veriyorum. Yeteri kadar protein alıp almadığımdan emin değilim. Bir tık maddiyat sporu olduğu için bir profesyonel kadar iyi beslenemiyorum yalan yok. Bugün spor hocamla konuştum 6 gün fazla dedi. Yarışma döneminde bile haftada 6 gün yapmadığını söyledi ve kasın bir tık dinlenerek büyüdüğü söyledi. 1 aydır gelişim gördüğümü söyleyemem ki 1 ayda çok bir beklentim de yok. İlk başladığımda haftanın 3 günü full body yapıyordum ve faydasını gördüm bayağı. Haftanın 3 günü gelip kaslarını bir kere çalıştır kalan 4 günde kaslarını beslemen daha mantıklı olur dedi ancak aklıma takılan şey nerede araştırma yapsam herkes gelişim için haftada kas gruplarını en az 2 kere uyarmak gerektiğini söylüyorlar ancak hocam bir kere çalıştırıp kaslarını dinlendir diyor. Haftanın 6 günü kaslarımı besleyebildiğimi söyleyemem yalan yok. Antrenman şiddetini düşür dedi. Yarışmaya hazırlanmış ve yıllardır hoca elbet daha iyisini bilir diye düşünüyorum ama yine de sormak istedim, kasları haftada bir kere uyarman yeterli diğer günler kasları besle demesi biraz kafamı kurcaladı çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam 2 gün yapabilirsin hiç sorun olmaz ama 6 gün çok fazla 5 güne düşürmeni tavsiye ederim. Kaslar dinlendikçe büyür ve yeteri kadar dinlendirmezsen kasların büyümesi zorlanır. Hocanın dediği gibi de 1 güne gerek yok bence 2 gün en iyisi.

5 gün yap.

Naturel bir insan minimum haftada 2 gun hatta duruma gore 3 gun bile off yapabilir. Vucudunun toparlanmasini kendin hissedeceksin. Genelde insanlar 1 gun off, 1 gun spor seklinde yapiyorlar.

Hocam haftanın 3 günü gel bir kere çalıştır kalan 4 günde de kasları dinlendirip yükleme yap beslendir dedi. 1 kere çalıştırmak benim kafamı karıştırdı biraz. Split şeklinde ilerliyorum perşembe günü tekrarlıyorum. Yani sırt-bacak ile haftaya başlıyorum, gögüs-omuz, biceps-triceps şeklinde gidiyorum ve perşembe günü tekrarlıyorum cumartesiye kadar. Hocam bana tekrarlama, ne yapıyorsan onları tek bir kere yapıp kalan günler off ver kasları besle dedi yani ama dediğim gibi bir kere çalıştırmak bana gelişim sağlar mı emin olamadım.
Naturel bir insan minimum haftada 2 gun hatta duruma gore 3 gun bile off yapabilir. Vucudunun toparlanmasini kendin hissedeceksin. Genelde insanlar 1 gun off, 1 gun spor seklinde yapiyorlar.
Evet hocam da az çok böyle dedi bu işi profesyonel olarak yıllardır yapanların 6 gün tarzında gittiğini ve 6 gün giden adamın hayatı fitnessdır vs gibi konuştu.

Hocam programı yenileyip 5 güne indirebilirsin. Yani mesela bacak ve omuz haftada 1 gün diğerleri yine 2 gün olabilir. Çünkü haftada 1 kez çalıştırmanın yeterli olacağını düşünmüyorum.

Ayrıca 6 gün giden adamın hayatı fitnessdır diye bir şey yok. Kas zaten dinlenerek büyüyen bir şeydir. Salonda o kası çalıştırırsın evde dinlenirsin o şekilde büyür. Eğer 6 gün de gidersen dinlenecek zaman olmaz.

Haftada 5 günde şiddet olarak fazla değil mi ? 6 günde 1 gün 5 günde 2 gün off veriyorum. Şiddet yine fazla gibi geldi yani besleyebilir miyim kasları veya dinlendirebilir miyim ? Artı olarak ağırlıklarım da splite geçtiğimden beri artmıyor gibi hissediyorum.

5 günden azı da bana yetersiz geliyor. Tabii sen istediğin gibi yapabilirsin eğer yeter diyorsan 4 yaparsın. Salonda bir abi normalde 6 yaptığını ama dinlenmeye vakit kalmadığından 5E düşürdüğünü anlattı. 5 yeterli ne az ne çok, arada da canım istemediği zaman gelmiyorum diyordu. 5 gün bana da tam iyi geliyor 4 falan yaparsam bu sefer yetersiz hissettirecek.

Diyorum ki 6 gün çok fazla şiddetini düşüreyim ve şimdilik hocamın bana dediği gibi yapayım. Her programın vucuda tepkisi farklı oluyor diye biliyorum çünkü. Belki tek bölge çalışmasında kasları daha fazla dinlendirerek daha iyi verim alırım. En azından splitte yaptığım gibi 1 ay denerim verim alamazsam farklı yollar denerim. Belki de bir kere uyarıp daha fazla dinlenmek bana iyi gelecek. Gelmez ise sizin dediğiniz gibi 4 veya 5 güne çıkarıp 2 kere uyarırım kasları. Deneme yanılma yapacağız bir süre galiba en iyi programı bulana kadar.

Kasları haftada 1 kere çalışmanın bir mantığı yok hiçbir şekilde. Dinlenirken büyüyor iyi hoş da protein sentezi 48-72 saat sürüyor kalan 4-5 gün az da olsa atrofidesin ne anlamı kaldı? Tek bölgeden daha çok verim alamayacaksın elle tutulur bir yanı yok çünkü. Salondaki PT'ler de zaten hiçbiri nitelikli değil, antrenman bilimiyle alakaları yok. Dinlenecek kişiler onlar değil. 5 günlük PPLxUL yapabilirsin. Haftada gidilen gün sayısı tek başına bir şey ifade etmiyor. Haftada 3 gidip FB yapıp her kası haftada 3 kere de uyarabilirsin, haftada 5 gün gidip tek bölge yapıp kasları haftada 1 çalışıp en yavaş gelişimi de elde edebilirsin. 4 günlük UL ya da PPLxUL önerim.

Ağırlıkların artmıyorsa demek ki programlamanda sıkıntı var. Ya hacim yüksek ve kaslar toparlanamıyor ya da 6 gün gittiğin için sinir sistemi toparlanmaya fırsat bulamıyor. 6 gün gitmek için bir sebep yok kas gelişimi açısından bakacaksak. Adam keyif alıyor gidiyor eyvallah ama kas gelişimi için en iyisi bu değil.

Programın ne?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…