.hajd virüsü nasıl temizlenir?

erwnn

Picopat
Daha fazla  
Dün kardeşimden bilgisayarı aldıktan sonra bilgisayara virüs bulaştırdığını fark ettim ve hemen Kaspersky'le temizledim. Temizlik sonrası hiçbir sıkıntı yaşamadım ama belgeler, temp, local klasörleri içerisindeki çoğu verinin ve özel verilerimin (fotoğraflarım, oyun saveleri, müziklerimin hepsi) ''.hajd'' uzantısına çevrildiğini fark ettim. Bu verileri silerek bu virüs illetinden tamamen kurtulabilir miyim yoksa bilgisayarı tamamen formatlamalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün kardeşimden bilgisayarı aldıktan sonra bilgisayara virüs bulaştırdığını fark ettim ve hemen Kaspersky'le temizledim. Temizlik sonrası hiçbir sıkıntı yaşamadım ama belgeler, temp, local klasörleri içerisindeki çoğu verinin ve özel verilerimin (fotoğraflarım, oyun saveleri, müziklerimin hepsi) ''.hajd'' uzantısına çevrildiğini fark ettim. Bu verileri silerek bu virüs illetinden tamamen kurtulabilir miyim yoksa bilgisayarı tamamen formatlamalı mıyım?
Kaspersky'ın ransomware temizleme aracını kullanabilirsin.

Virus silindiyse sorun yok fakat dosyalar %95 gitti. Stop DVJU yazılımı ile deşifre etmeye çalışın. Olmazsa yapacak bir şey yok.

Virus silindiyse sorun yok fakat dosyalar %95 gitti. Stop DVJU yazılımı ile deşifre etmeye çalışın. Olmazsa yapacak bir şey yok.
Tam da bunu yazacaktım.
Linkini atar mısınız?

Rehberin tamamını okuyup uygulayın.

Dosyalar çok önemli değil. Önemli olan virüsün gitmesi, yine de teşekkürler.
Geçmiş olsun 10 nisan da benimde başıma geldi. erken müdehale ile bir kısım zarardan sonrasını durdurabildim. ben format attım ama bazı kaynaklar rom da olabileceğini yazıyor.
dosyalar önemli değilse şu videoyudaki işlemler sonucu kurtaramazsanız format atarsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca video da yapılanlarada güvenmiyorum bilginiz olsun. şurada geniş bir makale var. Benim araştırmalarıma göre şuanda .hadj fidye virisü çözülemedi yeni varyant olarak geçiyor. Aşağıdaki makaleyi oyup önerdiği programdan gelişmeyi takip edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Rehber var rehber bilmiyorsanız en azından araştırın. Sabit konu bir de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı