Sadece 9. sınıflar mı girmemiş. Giren öğrenciler neye göre girmiş girenlere bir sorun derim.
Tabi ki zorunlu değil. Zaten sizlerden para istememişler. Direkt öğrenciler ve okul için gerekli malzemeler istemişler. Devlet tarafından verilen malzemeler gerçekten okul için yetersizdir. Şayet durumunuz iyi değilse belirtin, en azından iki öğrenci için 1 tanesini temin edin ki bu şekilde de yapmışsınız.
Sizler de bu zamanlardan geçtiniz. Okula devlet tarafından yeterli hademe verilmiyor, verilse bile geç veriliyor. Özel olarak getirilenlerde ise özellikle okul aile birliğine çok iş düşüyor. Okula kömür veriliyor, fakat hava şartlarına bağlı olarak yetersiz kalınıyor. Ek olarak kömür alınıyor. Öğrencilere hazırlanan test ve yazılılar öğretmenin fotokopi çektirmesi veya okulun harici aldığı toner ve kağıtlarla oluyor. Okulun duvarları yıpranıyor, devlet bir şekilde boya veriyor ama bunu boyayacak kişileri okul kendisi tutuyor. Bazen öğretmen, müdür sınıfları boyuyor.
Geçenlerde bir okul tadilat yerine başka bir yere taşınmıştı. Sıraları kamyona yükleyip indiren kişiler seminer döneminde okullarında olan öğretmenlerdi.
Bu yüzden ben bu tür okul ihtiyaçlarını çok görmüyorum. Ki belirttiğiniz il milli eğitim de bunun bilincinde. Sadece zorunlu olmadığını söylemekteler. Kesinlikle yapamaz, ceza veririm gibi cümleler kurmuyorlar. Sizlerin de anlayışlı olmasını beklerim.
Dediğim gibi kıyafet konusunda eğer öyle dedilerse haklı olabilirsiniz. Durumu düzgün bir şekilde anlattığınızda yardımcı olacaklardır.