Halen sıfır dizel araç alınır mı?

Selam, ülkelerin genel olarak içten yanmalı motorlara bakış açısını biliyorsunuz ama dizel genel olarak daha kötü bir yere sahip olarak düşünmekteyim. Sizce halen dizel sıfır araç alınır mı? Ne diyorsunuz?

Dizel araçların alınması konusu, bir dizi faktöre bağlı olarak değişebilir. İşte bazı önemli faktörler:

1. Kullanım Amacı: Dizel araçlar genellikle uzun mesafeli yolculuklar veya yük taşımacılığı için tercih edilir. Eğer sık sık uzun mesafeler kat edecek veya ağır yük taşıyacaksanız, dizel araç sizin için uygun olabilir.
  2. Yakıt Ekonomisi: Dizel araçlar genellikle benzinli araçlara göre daha düşük yakıt tüketir. Eğer yakıt ekonomisi sizin için önemli bir faktörse, dizel araçlar avantajlı olabilir.
  3. Satın Alma Maliyeti: Dizel araçlar genellikle benzinli araçlardan daha yüksek bir satın alma maliyetine sahiptir. Ancak, dizel yakıtın genellikle daha düşük fiyatlı olması ve daha düşük tüketim nedeniyle uzun vadede tasarruf sağlayabilirsiniz.
  4. Çevresel Etkiler: Dizel araçlar, benzinli araçlara göre daha fazla egzoz emisyonu üretebilir. Bu nedenle, çevresel etkileri göz önünde bulundurmanız önemlidir. Bazı bölgelerde dizel araçlar için çevresel düzenlemeler veya ek vergiler bulunabilir.
Sonuç olarak, dizel araç alınıp alınmaması kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara bağlıdır. Araştırma yaparak ve ihtiyaçlarınızı değerlendirerek kararınızı vermeniz önemlidir. Ayrıca, yerel yasal düzenlemeleri ve çevresel faktörleri göz önünde bulundurmanız da önemlidir.

Kaynak: ChatGPT.

Almayı düşündüğün araçlar hakkında detay verirsen daha yardımcı olabilirim.

Temiz kullanışmış euro 4 bir dizel motor alınabilir. Sıfır araç alacak olsam dizel almam. Adblue derdi, DPF derdi, yok tıkandı yok kirlendi yok sensör arıza verdi. Yeni dizel motorlar son kullanıcı için işkence.

2014 Courier 1.5 Dizel var alınır hocam gayet memmnunuz az yakıyorda dizel diğerlerine oranla.

Kişisel deneyimime göre Dizel araçlar daha yüksek tork'a sahip. Ama benzinli araçlar daha seridir. Ben benzinli araç tercih ediyorum. Dizel yakıt tasarrufu daha fazladır. Ama yıllık bakımları benzinli araca göre daha maliyetli. Ben benzinli aracımdan memnunum

Hemen hemen aynı fiyatlarda hybrid araç daha iyi olur şu an. Veya turbo beslemeli benzinli araç...
5-10 yıl sonra şarj istasyonları yoğunlaşırsa ve menzil artarsa elektrikli araç daha iyi olur.

Almayı düşündüğün araçlar hakkında detay verirsen daha yardımcı olabilirim.
Örnek vermem gerekirse Fiat Egea Cross 1.6MJet diyebilirim, onun dışında mantıklı bir sıfır dizel araç gelmiyor aklıma.
2014 Courier 1.5 Dizel var alınır hocam gayet memmnunuz az yakıyorda dizel diğerlerine oranla.
Başlığı sıfır olarak düzenlemiştim rapordan ancak düzeltilmemiş daha, ikinci el araçlarda dizel öncelikli tercihim değil maalesef.

Aslına bakılırsa genel olarak ben de benzinli tercih ediyorum fakat Egea Cross'a baktığımda 1.4 Fire mümkünse alınmaması gereken bir motor, onun önünde 1.6MJet geliyor, bir ilerisinde ise 1.5 Hybrid gelmekte. Hybrid tercih etmektense 1.6MJet tercih etmek daha mantıklı geliyor ancak dizelin sorunlarıyla uğraşmak ne kadar iç açıcı bilemiyorum.

Benzinli model ile çok fiyat farkı yok ise alınabilir. Çok fark varsa ve fazla kilometre yapmıyorsanız mantıklı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…