Half-Life 1 ile Black Mesa aynı mı?

laurits

Hectopat
Herkese iyi sosyaller. Yılbaşı tatil indirimlerinde Half-Life serisini alıp bitirmeye karar verdim. Half-Life 2'yi aldım fakat Half-Life 1'in çok eskide kaldığını gördüm ve Black Mesa'yı aldım. Black Mesa, Half-Life'ın sadece grafikleri ve oynanışı yenilenmiş hali zannediyordum fakat bazı değişiklikler varmış sanırım. Benim tek istediğim Gordon Freeman'ın hikayesini oynamak. Valve'ın anlatmak istediği şeyi oynamak yani, fanların değil. Black Mesa, Half-Life 1'in aynısı mı, yoksa iade edip orijinali almalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynayacaksanız Black Mesa'yı oynayın, bazı bölümlerde uzamalar ve farklılıklar mevcut fakat genel olarak daha iyi bir deneyim sunuyor, fanların oluşturduğu ve Valve'ın da destek verdiği bir remake.

Son düzenleme:
İkisini deneyim etmiş biri olarak söylemek istiyorum ki, orijinal Half Life'ı ilk kez oynamama rağmen Black Mesa remake'e göre bin kat daha eğlenceliydi, kesinlikle orijinal oyunu oynayın ama bilmediğiniz için söyleyeyim, Black Mesa orijinal Half Life'ın en baştan yapılmış hali yani remake'idir.

Aynı diyemem, bölüm dizaynlarında ciddi farklılıklar var.

Black Mesa'da bazı bölümler normale göre çok uzatılmış. Özellikle Xen bölümlerinde oyundan epey sıkılmıştım.

Ben normal Half-Life 1 ile başlamanızı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı