Oynanır. Oyun 2004 oyunu ama ne grafiksel ne da mekaniksel açıdan eski olduğunu hissettirmiyor. Oyuna dair bazı yerlerde "oyun zamanına göre iyiydi" gibi yorumlar da görebilirsiniz ama bu yorumları yapan kişiler çoğunlukla oyunun ne kadar çok övüldüğünü görüp aşırı yüksek beklentilerle oynayan kişiler.
DLC olarak episoide 1 ve episoide 2 var. DLC'ler ana oyuna bir şey katmıyor, sadece oyunun hikayesini devam ettiriyor. Peki nasıllar diye soracak olursanız da ben şahsen episoide 1'e bayıldığımı söyleyemem ama özünde Half-Life 2 olduğu için yine de oynarken zevk almıştım, episoide 2 ise bana kalırsa ana oyundan daha iyiydi.
Bu arada oynamadıysan seriye Half-Life 2'den değil, Half-Life 1'den başlamanı öneririm. Evet, 1998 oyunu olduğu için grafik ve mekanikleri eski ama oyunun atmosferi, bölümleri, silah çeşitliliği ve oyun temposu tek kelimeyle mükemmel. Ama sonuç olarak 1998 yılında çıkmış bir oyunu 2020 yılında oynamak fikri size çok da cazip gelmiyorsa Black Mesa'yı deneyebilirsiniz, kendisi Half-Life 1'in hayran yapımı Remake'i. Her ne kadar 1998 yapımı orijinalinin çok iyi olduğu oyun temposu ve akıcılık gibi konularda iyi iş çıkaramadığı için ben hala orijinal versiyonu daha iyi bulsam da daha modern bir oyun sonuçta.
Serinin oynanış sıralaması ise şöyle:
- Half-Life 1 (veya Black Mesa)
- Half-Life Blue Shift ve Half-Life opposing Force (Half-Life 1'in yan oyunları)
- Half-Life 2
- Half-Life 2 episoide 1
- Half-Life 2 episoide 2
- Half-Life: Alyx.