Half-Life 3 vs GTA 6

730495

Centipat
Sizce ikisi aynı yıl çıksa GOTY'i kim alır? Bana kalırsa Half-Life 3 tarihin en iyi FPS oyunu olarak geçecek ve GOTY'i alacak. Şahsen Half-Life 3'ü daha çok bekliyorum. Siz hangisini daha çok bekliyorsunuz?

Her ikisini de bekliyorum. Yeter ki çıksınlar. Fiyatları ne olursa olsun ilk günden alacağım her ikisini de. Farklı kategorilerde oyunlar oldukları için de kıyaslamaya girmeyeceğim. Her ikisi de çok değerli benim için.

Rockstar'ın her işi ne kadar güzel olsa da Half Life hikayesiyle daha fazla etki yaratacaktır. Yenilik konusunda ikisi de fazlasıyla yenilik getirecek piyasaya. Oyuncu olarak ikisini de oynayacağım. Ödül konusunda Half Life 3'ün öne çıkacağını düşünüyorum.

Half Life 3 oyununu beklediğim kadar GTA 6 beklemiyorum. Ödüllerde Half Life 3'ün alabileceğini düşünüyorum.

Nasıl geleceği önemli tabii ikisinin de. Bir tarafta oyun tarihini değiştirmiş, çağ açmış kapatmış Half-Life serisi var. Diğer tarafta her oyunda üstüne koya koya ilerleyen GTA serisi var.

Ama Half-Life'ın ismi çok büyük. Ağırlığı da çok fazla. Herhangi bir seriden kat be kat büyük hatta. Eğer zamanındaki 1 ve 2. oyun gibi tertemiz, sorunsuz gelirse, normal şartlar altında problemsiz şekilde çıkarsa ödülü kimseye bırakmaz Half-Life.

Ama eğer ki Half-Life'ın oynanış problemleri falan olursa, pusuda bekleyen ve asla optimizasyon sorunu vs yaşatmayan bir GTA gerçeği var. Rockstar neredeyse hiçbir döneminde teknik problem yaşatmadı insanlara.

Half-Life 3'ün nasıl yapıldığı/yapılacağı da soru işareti. Normalde Valve hep kendi oyun motorunu kullanan bir firmadır. Half-Life 3 için sıfırdan oyun motoru da yapıyorlarsa, bu motor da günümüz teknolojilerini kullanıyorsa Unreal, Unity ve diğer motorlara yeni bir rakip de geliyor demektir bu.

Yok halihazırda piyasada bulunan motorlardan biri kullanılacaksa optimizasyon sorunu olmayan motor yok şu anda. Belki sadece RAGE (Rockstar Advanced Game Engine) var sorunsuza yakın.

Çok bilinmeyenli bir denklem bu... Eğer her şey sıfırdan yapılıyorsa, yine sorunsuz yağ gibi akan bir sistem geliştirilirse, Half-Life 3 sadece bir oyun olmayacak. Yine bir devir kapatacak ve yenisini açacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…