Half Life - Half Life Source & Blue Shift ile Black Mesa aynı oyun mu?

lemannna

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler,
Şu sıralar canım çok fena FPS oynamak istiyor ve bende ne oynasam diye gezinirken Half-Life ile karşılaştım. Oyunu daha önceden oynamayı denedim, beceremeyip bıraktım fakat o zamanlar çok küçüktüm, oynadığım oyunun ne olduğunu bile bilmiyordum

Şimdi merak ediyorum açıkçası ne var bu oyun serisinde, niye bu kadar seviliyor diye. Hazırda FPS türüne olan ilgim artmışken bu seriyi oynamak istiyorum fakat anladığım kadarıyla Black Mesa adında bir remake yapılmış. Aslında eski oyunları oynayamama gibi bir derdim yok fakat eğer senaryo aynı ise ve hangisini oynarsam oynayayım? Hikayede bir kopukluk olmayacaksa Black Mesa'yı daha güncel olduğu için tercih ederim.

Bir de sormak istediğim başka bir soru var, bu Half-Life için Source ve Blue Shift adı altında iki tane eklenti olduğunu düşündüğüm oyun var. Eğer bunlar hikaye için önemliyse ve Black Mesa'da bu paketler toplu bir halde bulunmuyorsa ilk oyunu oynamayı düşünüyorum. Siz ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Black Mesa adlı oyun fan yapımı bir Half-Life 1 remake'i. Maalesef Blue Shift ve Opposing Force oyunlarının Black Mesa remakeli hali yok. Blue Shift Black Mesa üssünde görev yapan güvenlik Barney'in saldırı sırasındaki hikayesini anlatıyor. Kendisini Half-Life 1'in başında (bize el sallayan eleman) ve Half-Life 2'de görüyoruz zaten. Opposing Force ise üsse saldırı yapan askeri birliklerden birine dahil olan Adrian Shephard'ın gözünden (hikayesini) anlatıyor. Bu oyunlar kesinlikle oynanmalı.

Yapımı sürüyormuş.

Bu ise Black Mesa'nın yapımcılarının chapter chapter giderek yaptığı Blue Shift remake'i.
Opposing Force var fakat mod ölmüş.

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim. Ben o zaman hiç Black Mesa'ya bulaşmadan orijinal Half-Life ile başlıyorum oynamaya.

• Half-Life: orijinal oyun.
  • Half-Life Source: orijinal Half-Life oyunun Source motoruyla yenilenmiş hali.
  • Black Mesa: Half-Life oyunun remake hali.
Üçü de aynı oyun, en güncel hali Black Mesa.

Blue Shift ve Opposing Force oyunları ise Half-Life ile aynı zaman çizgisinde başka karakterlerin yaşadığı olayları konu alıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…