Half-Life oynama sırası nedir?

HL2

RTX muhabbeti var ama

Black Mesa ufak tefekde olsa arada ekleme ve çıkarma yaptığı için Asıl oyunu deneyimlemeyip girmek bana gereksiz kalır. Zaten Half-Life serisine gireceksen grafik beklemenin anlamı yok. Serinin yüzde 80'lik kısmı zaten grafik beklentini karşılamayacak. Grafik bekliyorsan Half-Life yerine gerçekten başka oyunları oyna derim.

HL2 RTX muhabbeti var ama.
O henüz tamamlanmadı. Demo gibi bir şeydi, Ravenholm ve Nova Prospekt bölümlerini kapsıyordu. Yani oyunu baştan sonra RTX olarak oynayıp bitiremiyorsunuz. Tamamlandığında, bu oyun serisine yeni başlayacak insanlara muhtemelen RTX versiyonu önereceğim zaten.

Half-Life 2 RTX sadece ravenholm ve Nova prospekt bölümlerine sahip ve optimizasyonu rezalet.

3070 Ti'la bile stabil performans alamadım ben. RTX açıp ayarları çamur'a çeksen bile oynanmıyor. Aynısını Portal RTX oynarken de yaşamıştım. 5080'de bile kasabilir o derece kötü optimizasyonları var.

Half-Life 2 RTX bende o kadar da kötü bir performans vermemişti. 4060 Ti 8 GB versiyonu ile oynadım ve 60-70 FPS civarı değerler aldım. Bazen 40-50 FPS'lere de inebiliyordu ama bunu sık yaşamadım.

Half-Life 2 bence hala grafikleri okey ve oynanabilecek düzeyde. İlk oyunun hikaye videosunu izlenip 2.den hala keyif alınabilir bence.

Half-Life 2 RTX bende o kadar da kötü bir performans vermemişti. 4060 Ti 8 GB versiyonu ile oynadım ve 60-70 FPS civarı değerler aldım. Bazen 40-50 FPS'lere de inebiliyordu ama bunu sık yaşamadım.

Portalda sorun yaşamadım, 3060 Ti kullanıyorum. Half-Life RTX'de bir sabit 60FPS veriyor, bir 15-20 düşüyor sonra geri artıyor. Bayağı kötü bir deneyim yaşadım.

Üstelik o kadar da beklemiştim çıkmasını.

Son düzenleyen: Moderatör:
Half-Life serisini en yeni haliyle en iyi grafiklerle oynamak istiyorum ama Steam'de kafam karışıyor.

Half-Life 1 ardından Half-Life 2 ve sırasıyla half 2 Episode'lerini oynayabilirsin, Half-Life 1'in geçtiği zaman diliminde tesisteki askerlerden birisi(opposing Force) ve güvenlik görevlilerinden birisi(blueshift) olarak oynadığımız ek 2 oyun var, eğer Half-Life 1I çok beğenirsen onlara da bakabilirsin, tesisteki yaşananları başka bir açıdan görme fırsatı sunuyor. Blueshift sıkıcı olsa da, opposing Force kesinlikle oynamaya değer bir yan oyun, şahsen ben en az Half-Life 1 kadar seviyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Black Mesa ile başla direkt. Birinci oyunun remake'i. Orijinal oyuna büyük oranda sadık. Ayrıca orijinal oyunda aşırı yüzeysel olan Xen boyutunu da çok daha detaylı ele alıyor. Diyaloglar, sahnelerin tasarımı filan çok daha iyi. Kısaca eksiği yok fazlası var. Sonrasında HL2-HL2 Episode 1 ve 2 şeklinde devam edebilirsin. En sona Half Life Alyx kalıyor ama o VR oyunu. Ayrıca birinci oyunun Opposing Force ve Blue Shift adında orijinal oyunla aynı mekanda geçen ama farklı karakterleri yönettiğimiz iki ek paketi var. Öyle atla deve değiller. Hatta üst üste aynı mekanikler üzerine kurulu aynı mekanlarda geçen oyunları oynamak sıkıyor diyebilirim. Özellikle Blue Shift gereksiz sayılabilecek sıkıcı bir oyun. Grafik olarak ikisi de orijinal oyunla aynılar. Yani bu oyunlardan grafik olarak pek bir şey bekleme. Grafiği güzel denecek tek oyun Black Mesa. HL2 grafikleri de artık eskidi. Doku çözünürlükleri görmezden gelinse bile bölüm dizaynının ve çevre detayının yavanlığı çok göze batıyor. Çıktığı dönem için muazzam olsa da günümüz standartlarında aşırı yapay duruyorlar. Tabi bu grafik açısından değerlendirirsek böyle. Oynanış olarak bence hala soluksuz oynanacak yapımlar. Günümüzün aşırı hantal ve sürekli sağdan soldan fırlayan şeylerle oyuncuyu meşgul eden boğucu yapımlara kıyasla böyle çizgisel ve yağ gibi akıp giden oyunlar nimet gibi.

Half-Life'nin tüm serisini oynadım kötü bir seri değil fakat fazla overrated olduğunu düşünüyorum. Doğru sıralamayı da sayayım. Half-Life 1, Opposing Force, Blue Shift, Half-Life 2 istersen 1 oynamak yerine Black Mesa daha iyi olabilir grafik istemişsin.

Half-Life serisini en yeni haliyle en iyi grafiklerle oynamak istiyorum ama Steam'de kafam karışıyor.

Hocam sıralama söyle olmalı Half-Life 1>blue shift>opposing force>half Life alynx (çünkü bu freeman gelmeden önceki dünyayı anlatıyor)>half Life 2>half Life Episode 1>half Life 2 Episode 2 bu şaheserin sıralaması böyle Black Mesa hayran yapımı olduğundan eklemedim istersen Half-Life 1'den sonra Black Mesa oynayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…