Halihazırda DDR3 800 MHz RAM bulunan sisteme DDR3 1600 MHz RAM takılabilir mi?

hakan44

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sistemimde 8 GB resimdeki RAM var ama yetmiyor. Doluyor çoğu zaman ve RAM alacağım. Bendeki RAM'lar DDR3 800 MHz galiba, resimdeki DDR3 1600 MHz olan RAM'dan alıp 2 tane taksam sistem destekler mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (121).png
    Ekran Görüntüsü (121).png
    319,3 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
reis sana şöyle soyleyeyim ddr3 olan bir anakartta illaki 1600mhz destekler istersen bi biosa gir bi bak 800 mhz olmaya bilir o ram ve bu arada nekadar 1600mhz ram alsanda işlemci 1600mhz kabul etmiyorsa kullanamassın işlemciye göre alıcaksın işlemci ramin mhz sini ayarlıyor çunku mesela bende i5 4670k var anakartımda msi miltary class4 z87g43 3200 mhz destekliyor ama işlemcişm 1600mhz destekliyor ben gidipte 3 ram imide 3200 yaparsam çalışmaz ya normal 1600mhz de çalışmaya devam eder yada hiç çalışmaz pc bios onu resetler yani demek istediğim sende eğer 4 tane ram slotu varsa hepsini dual channel yapman çunkuu kanka aynı ramdan 2 tane alırsan tam performan alırsın ama 1 ramden 1 tane alırsan performan alamassın çunku single channel oluyor
2 ram slotu var cihazda 8gb halihazırda takılı kullanıyorum tek slotta, işlemci 32gb kadar 1600mhz destekliyor intelin sitesinden baktığımda. Zaten görev yöneticisi 1600 mhz gösteriyor sadece gpuz programı 800mhz gösteriyor ama onu 2x hesaplamak gerekiyormuş program öyle gösteriyormuş.

Ram aldım arkadaşlar teşekkürler ilginiz alakanız için baya rahatladı laptob silkroad oynuyorum ve 8 hesap açıyorum clienlerin hepsinide açsam artık donma kasma yok birde ssd taksam 500gb pc performası bir tık daha artacak 10 yaşında ama upgrade hala iş yapıyor. WİFİ kartınıda değiştirdim wifi 7 destekli kart taktım kabloludan daha hızlı net alıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı