Halka açık ağlara bağlanmak riskli mi?

Kütüphanelerde vs herkese açık ağlar vardır bilirsiniz. Normalde kişisel ve herkese açık ağlara bağlanmak risk taşır. Peki bu tarz devletin sahip olduğu ağlara bağlanmak riskli midir?

Bu ağlarda herhangi bir parola olmadığından dolayı kötü amaçlı kişiler bu ağa girip bu ağa bağlı olan cihazlara erişim sağlayabilirler. Bu yüzden elimizden geldiğince bu ağlara bağlanmamaya çalışalım.

Kütüphanelerde vs herkese açık ağlar vardır bilirsiniz. Normalde kişisel ve herkese açık ağlara bağlanmak risk taşır. Peki bu tarz devletin sahip olduğu ağlara bağlanmak riskli midir?

Wi-Fi adını değiştirip şifre kaldırarak kendi Wi-Fi'sine bağlatanlar olmuştu geçmişte. Risk ihtimali var.

VPN açarak bağlanabilirsin zamanında ben bu tür şeyleri paronoya şekilde kafaya takıyordum internetim olmasın saatlerce düz duvarı izliyeyeim yine de bağlanmazdım ancak şimdi spor salonu Wi-Fi otobüs uçak Wi-Fi'lere VPN açıp bağlanıyorum.

Vpn aynı ağdaki bir saldırgandan sizi koruyamaz.
Korur. VPN trafigini gozlemleyemez. Mudahale edildiginde internete cikamazsiniz.
Hocam VPN sadece IP adresinizi değiştirir. Sizi koruyamaz.
Korur. Ve IP adresini degistirir demek de tam dogru degil. Trafiginizi VPN sunucusuna kadar sifreli bir sekilde ulastirir ve oradan internete cikarsiniz web siteleri ve servisler de VPN sunucusunun IP adresini gorur.

Kimlik dogrulama sayfasina VPN uzerinden baglanamayacaginizdan burada girdiginiz bilgiler hala tehlikede olabilir. Bundan sonraki surecte korur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…