Halkbank ATM paramı yuttu

Lordenmarious

Kilopat
Katılım
23 Temmuz 2019
Mesajlar
422
Makaleler
1
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
İyi Sosyaller arkadaşlar, ben dün akşam saatlerinde Halkbank ortak ATM'si kullanarak Ziraat Bankası kartımla hesabıma para yatırdım. Bilmeyenler var ise Halkbank, VakıfBank ve Ziraat Bankası birbirleri ile anlaşmalı olduğu için işlemlerde komisyon almıyorlar.

Paramı yatırma gözüne koydum ve anında kartımı geri verdi. Mobil uygulamadan hesabımı kontrol ettiğimde paranın yatmadığını gördüm. ATM'nin başında bekleyerek müşteri hizmetlerini aradım ve işlemi gerçekleştirdiğimi doğruladı. Ancak ortak ATM olduğu için işlem yapamayacaklarını söylediler.

Bugün Ziraat Bankası şubesini ziyaret ettim ve sorunlu işlem olarak merkeze ilettiklerini söylediler, ancak 40-50 gün haber bekleme, uzun sürer, hesabını kontrol et dediler. Bu kadar uzun sürme sebebi de iki farklı banka arasında işlem yapıyor olmamızmış.

Daha önce böyle bir durum başına gelen var mı? Gerçekten bu kadar uzun bir süreç işler mi? Benim bu süreçte haklarım ve yapmam gerek işlemler var mıdır, nelerdir?
Direksiyon sınavını geçmiştim ve para ehliyet paramdı, yutmasa bugün ehliyetimin parasını yatıracaktım

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 5 tl kabul ediyot diye HALK BANK atmsinden ziraate para yatırdım.
Devletin bankası 5 tl yi kabul etmiyor.
500 liraya yakın paramı yuttu.
3 aydır bekliyorum itiraz basvurusu cevap resmi süresi 180 gün. Para çöp olmaz umarım
Ram alacaktım
Keşke enflasyon farkıyla verseler isterien faizle istiyorlarya.
 
2 Farklı banka olunca uzun sürüyorsa da 40-50 gün nedir arkadaş o kadar bekletilmez ki. Sonuçta her gün 1000 kişinin parasını yutmuyor ATM. 2018 yılında Akbank'ta yedirmiştim 2000TL'yi hemen aramıştım 2 gün sonra parayı hesabıma atmışlardı. 40-50 gün çok saçma geldi bana.
 
Bu arada kart harcama itiraz basvurusu yapicaksin uygulama ustunden tsrihi saati yazican atm numarasi yazican aradan 3 ay gececek anca mesaj gelecek atm de paralari sayan ekipler gidecek atm parasini sayacak fazla cikan parayi kontrol edip itiraz basvurularina bakacaklar senin dedigin le fazla gelen tutuyorsa gerekli kontrolden sonra sana yatiracaklar aşağı yukarı 4 ay 5 ay suruyor. Ben bekliyorum halâ. Param eridi gitti ozaman mağdur oldum.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20221213_155243_Messages.jpg
    40,5 KB · Görüntüleme: 142
Ulusal ve uluslararası kartlı ödeme sistemleri kurallarına göre "30 ile 180 gün" arasında çözümlenirmiş. İyi de arkadaş, sizin parasını alıkoyduğunuz insan bu 30 ila 180 gün arasında ne yapacak. Bu mağduriyeti kim giderecek. Ben bu ehliyeti alamayacağım, zam gelecek mağdur olacağım. Bu para gelene kadar ben ne yiyip ne içeceğim? Böyle saçmalık olamaz.
 
Aynı olayı yaşadım a4 kağıdına dilekçe yazıp mail atmıştım 10 günde cevap verip paramı iade etmişlerdi.
 
Aynı olayı yaşadım a4 kağıdına dilekçe yazıp mail atmıştım 10 günde cevap verip paramı iade etmişlerdi.
Bana da şubeden ya da mobil uygulamadan "ATM sorunlu işlem" başvurusu yapmamı istediler. Yaptık, umarım kısa sürede döner.
 
Mail yoluyla ulaşmayı denedin mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…