Ben 3 tane hamster baktım. İlk hamsteri aldığımda hayvan yavruydu ve ben dokunmaktan acayip korkuyordum koskoca adam olmama rağmen malum eleman da yavru olduğu için o da bizden korkuyordu, sonra internetten biraz araştırdım hayvana nasıl yaklaşırım hem kendim panik olmadan hem hamster. Başta elime hamsterin hoşuna gideceği besinler koydum o da elime çıkıp yiyordu falan ondan sonra kayış koptu zaten hayvanı elimden bırakamaz oldum kerata da iyice büyüdü ve daha yavruyken insan temasına alıştığı için o da bayağı dost canlısıydı öyle öyle bir ömür gitti işte 2 yaşında öldü sonra bayağı üzüldüm ama neredeyse ağlayacaktım yani. Diğer iki hamsterimi 3 4 aylıkken aldım ve tahmin edebileceğiniz üzere o petshoplardaki iğrenç ortam yüzünden hayvanlar çok korkaktı her yeri yara bere içindeydi ne kadar uğraşsam da sonradan aldığım hamsterlar ilk hayvanım gibi dost canlısı olamadı yani şöyle diyeyim ilk hamsterim bırakın ısırmayı hayvanın pençelerini bile hissetmemiştim daha önce fakat maalesef diğer hamsterler beni 1 2 kere ısırdı (bu arada hamster fena ısırır dişleri jilet gibidir) yani böyle bakınca anlıyorum insanların neden korktuğunu, hem fareye benziyorlar halk arasında fareye inanılmaz bir düşmanlık var ki insanları pek suçlamıyorum bu konu hakkında tarih boyunca hastalık taşıyıcısı olarak bilinirler çünkü. Öyle işte ben de deneyimimi paylaşayım dedim konuya da ufak yorum katmış oldum
.