Hamsterler doğaları gereği gündüz uyuyup, gece avlanmaya çıkan hayvanlardır, bütün gün uyursa bu durumdan korkmayın, ve dengelerini sağlamaları için gündüzleri uyurken onu asla rahatsız etmemenizi tavsiye ederim, gece uyanıp ortaya çıkmasını bekleyin. Odaya çıkartmanız sizin tercihinize kalmış bir şey, böyle bir ihtiyaçları yok arada değişiklik olsun diye kontrol altında çıkartabilirsiniz. Et, abur cubur, asitli yiyecekleri kesinlikle vermeyin, hem sağlıklı değiller hem de et onları vahşileştirir, bunun haricinde bir sürü şey yiyebiliyorlar, ben kendi hamsterime haşlanmış yumurta, tuzsuz kaşar ya da peynir, brokoli, tuzsuz ve kavrulmamış çekirdek, yulaf, haşlanmış pirinç, haşlanmış mercimek ve yoğurt(parmağınızla vermenizi tavsiye ederim) gibi şeyler veriyordum çok severek yiyordu. İlla kafeste tutmanıza gerek yok, büyük bir saklama kabı alıp ona da koyabilirsiniz, içerisine hamster çarkı, mineralli kemirme taşı gibi şeyler koyabilirsiniz, talaşını bol bol koyun, ben 2 büyük saklama kabını silindir cips kutusuyla birbirine bağlayıp 2 odalı yuva yapmıştım, odalardan birine de bir cips kutusu daha koymuştum, içine girip yuvarlanmayı çok seviyordu, ayrıca peçeteleri buruşturup yuvasına bırakıyordum, onları parçalayıp kendine yatak yapıyordu.
İkinci hamsterimin sağlığı konusunda çok şükür çok problemi olmadı, bu yüzden çok bir bilgim yok fakat ilk hamsterimi aldığımda karnında morluklar vardı aynı zamanda çok miskindi, bunlar kanser belirtisiymiş ve kısa süre sonra da vefat etti. Hareketli olması ve gözlerinin parlak olması önemli.