Handbrake yavaş çalışıyor

0yahyapamuk

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, videolarımı sıkıştırmak için en çok tavsiye edilen program olan Handbrake'i kullanacaktım ki 10 dk civarında bir videoyu bile çok uzun sürede renderladığını gördüm. Onun yerine performansını denemek için 30 saniyelik yaklaşık 30 MB bir videoyu 45 saniye kadar bir sürede renderladı ve 20 MB oldu yani yarısına bile düşürmedi. Bir çözümü var mı? Ya da bana başka bir converter yazılımı önerebilir misiniz?

freemake yazılımını kullanmaya başladım 30 mblık videoyu bu yazılıma soktum kısa sürede renderladı boyutunu yarısına indirdi memnun kaldım ve program içerisinde fotoğraf sıkıştırma seçeneği de var

Son düzenleme:
HandBrake'in performansı seçtiğiniz dönüştürücüye göre işlemciye veya ekran kartına bağlıdır. Eğer dönüştürme hızını yavaş buluyorsanız video sekmesinden dönüştürme hızını daha hızlı ayarlara ayarlayabilirsiniz fakat daha hızlı dönüştürme kalitede de düşüşe yol açacaktır.

Kullandığınız Freemake programına gelirsek, o varsayılan olarak daha hızlı dönüştürme ayarı kullanıyordur. Çünkü dönüştürme programları varsayılan olarak x264 kodlayıcısını kullandığından aynı dönüştürme hızı ayarında başka bir programın daha çok performans vermesi imkansız.

"30 saniyelik yaklaşık 30 MB bir videoyu 45 saniye kadar bir sürede renderladı ve 20 MB oldu yani yarısına bile düşürmedi. Bir çözümü var mı? Ya da bana başka bir converter yazılımı önerebilir misiniz"
Hızlı render çöptür. Çok iyi bir işlemciniz yoksa çok uzun saatler sürüyor. Veryslow hızında yaklaşık 1 saatlik bir filmi 4 saatin üzerinde renderlıyor bende. En mantıklı encoder praset veryslow, sabrınız varsa Placebo diyebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı