Hangi 4060 modeli alınmalı?

Bütçe
11.000

Yasiiinn

Femtopat
Daha fazla  
11.000 TL ekran kartı için limitim var normalde 3060 Ti almayı düşünüyordum sonradan birkaç forumda sorunca 4060 almaya karar verdim hangi markayı almalıyım?
Zotac.
INNO3D.
Palit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün teknoloji kanalları hiçbir 4060'ın parasını hak etmediğini bas bas bağırıyor. 8 gb 4060 kart almak VRAM konusunda kendi bacağınıza sıkmaktır. İkinci el 3080+ bir kart almak ya da 4XXX serisinden 12 gb+ VRAM'ı olan bir ürün çıkmasını ya da mevcut ürünleri almak en mantıklısı.

Edit: İlla vermicem vermicem para benim mi vermicem diyorsanız ve 4060 alacaksanız kesinlikle çançinçon ürünler yerine Zotac almanızı öneririm.

Son düzenleme:
INNO3D güzel duruyor, arka plakasının yarım olmaması güzel. Benim tercihim o olurdu sanırım, yoksa Zotac.

Bütün teknoloji kanalları hiçbir 4060'ın parasını hak etmediğini bas bas bağırıyor.

Bağırsınlar önceki jenerasyonda da tuttukları kartı gömüyorlardı her zaman yaptıkları şey. 6700 XT'yi bile gömenler vardı 3060 Ti karşısında DLSS'i yücelterek.

Şimdi ne oldu 12 GB değere bindi, DLSS 2.0 ise külüstür oldu.

INNO3D güzel duruyor, arka plakasının yarım olmaması güzel. Benim tercihim o olurdu sanırım, yoksa Zotac.

Bağırsınlar önceki jenerasyonda da tuttukları kartı gömüyorlardı her zaman yaptıkları şey. 6700 XT'yi bile gömenler vardı 3060 Ti karşısında DLSS'i yücelterek.

Şimdi ne oldu 12 GB değere bindi, DLSS 2.0 ise külüstür oldu.
6700XT gömülmesinin sebebi fiyatının yüksek olmasıydı. Fiyatı 3060ti seviyesine inince gayet tercih edilebilir bir seçenek oldu zaten Linus, AMD fiyat indirimi yaptıktan sonra bütün videolarında 6700 XT'yi önermeye başladı 3060ti kıyasla. Çıktığı zaman 3060ti almış birisi olarak şu an PC almak istesem kesinlikle 6700 XT seçerdim ama çıktığı zaman 6700XT'nin 3060ti'a kıyasla bir anlamı yoktu. VRAM yetersizliği olayı 3060-3060ti ve AMD 6XXX serilerinde o kadar öne çıkmayacak sallıyorum 6700XT kullanıcısı sırf daha fazla VRAM'i olduğu için 3060ti kullanıcısından daha fazla performans almayacak çünkü VRAM gereksinimi daha fazla oyunlar 2-3 yıl sonra çıkmaya başladığı zaman(sektör seviyesi 6-7 gb VRAM'den 10-12'ye çıktığı zaman) zaten bu kartlar oyunları ultrada oynatamayacağı için ayarları kısmak gerekecek dolayısıyla VRAM gereksinimi yine azalacak. Tabi bu Nvidia'nın 4060 kartına 8 gb kart koyup kendi bacağına sıkmasını değiştirmiyor umarım AMD ve İntel bunu iyi kullanır.

@170981 4060'daki 8 GB bir sorun değil üzerinde Frame Generation teknolojisini taşıdığı sürece. GTA VI çıktı diyelim 6700 XT kullanıcısı haydi ultra ayarlarda 60 FPS oynayabildi diyelim (mümkün değil) 4060 alan indirir yüksek ayarlara VRAM'i yetmezse açar FG'yi iki katı fazla FPS alır.

Olay burada kopuyor. AMD'de 7600'e 8 GB VRAM koydu ona bakarsak ama bazı teknolojiler de RX 7000 serisine exclusive olacak AI çekirdekleri barındırdığından. Bugün olmasa da 2-3 sene sonraki oyunlarda teknolojilerle kas gücünün önemi eşit olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı