Hangi alanı seçmeliyim?

573734

Decipat
Makaleler
3
Merhaba değerli Technopat sakinleri. Bu sene 2. dönem alan seçimi yapacağız.
Hangi alanı seçeceğim konusunda hâlen kararsızım. Sözel anlamda abartmıyorum mükemmelim. Sayısalı ek bir çalışma yapmadan anlamıyorum, çalıştığım zamansa çok iyi yapabiliyorum. Matematik hususunda ise sayısal için dediklerim aynen geçerli. Okulda bir şey anlamıyorum. Aklımda 4 plan var:
1) Sayısal seçip bilgisayar okumak.
2) EA seçip hukuk okumak.
3) Yüksek öğretim okumadan siber güvenlik uzmanı olmak.
4) Kamburluğu düzeltip MSÜ'ye gitmek.
Sizce ne yapmalıyım? Sözel anlamda kafamın daha iyi çalıştığı bariz bir gerçek fakat genel olarak istediklerim sayısalda.
Tecrübelerinize dayalı yorumlarınızı veya fikirlerinizi bekliyorum.

Bence bu soruyu bize değil kendine sormalısın. Bu dakikadan itibaren karar sana ait. Ama Ankara Hukukta okuyan biri olarak belirteyim hukuk 2. Plana atılacak bir bölüm değil. Nasılsa yaparım deyip gelirsen tökezlersin.

Eğer hangisinden zevk alıyorsan ona git. Yoksa en geç 1 yıla orası çekilmez olur.

Hocam mükemmelden kastınız ya da anlayamamadan kastınız nedir? Örneğin 70 alırsın sınavda sana mükemmeldir ama biri için çok düşüktür. En azından yakında TYT denemesine girdiysen kaç net yaptın onu söyle?

Eğer sözelde mükemmelsen ve matematik çalışabilirsen İstanbul Üniversitesi/Ankara Üniversitesi Hukuk gibi bir yeri kazanabileceğini düşünüyorsan EA'dan devam bence.

Bilgisayarda olabilir ama kendini geliştirmen ve üniversite de bayağı aktif olman lazım.

EA ile Bilkent Siyasal falan tutturabilirsen o da olur. Şahsen Bilkent gibi bir üniversitede okumak bana İstanbul Üniversitesi Hukuktan daha cazip geliyor her türlü.

Hocam mükemmelden kastım tek bir ek paragraf sorusu çözmeden
Denemelerde 30 sorudan 27-28 yapıyorum (zor sayılacak düzeyde)
Ayrıca 2022 LGS de Türkçeden 18 net yapmıştım (dönemin en zor dersi Türkçeydi) ayrıca çevremdekilerde bunu söylüyor tek ben değil.

Ben de çok kararsız kaldım bölüm seçimi için. Eşit ağırlık seçip rahatıma bakabilirim ama net bir hedefim yok ortada. Sayısal seçersem başıma Kimya ve fizik düşüyor. İkisini de halledemem diye düşünüyorum ancak bölümler vesaire beni cazbediyor. Ben sizin yerinizde olsam MSÜ'ye girerim. Askerlik bana hoş geliyor. Ancak tercih yine de sizin. Ben de çok kararsızım bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…