Hangi antivirüs progragramını kullanmalıyım?

HGkings

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni PC aldım. Kullandığınız veya tavsiye edebileceğiniz bir virüs programı var mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hemen hemen hepsini alıp kullandım, hepsinde de bir noktada virüs gelip buluyor bilgisayarı . En iyi çözüm Microsoft'un kendi koruması ve arada bir atılan formatlar.

Forum geneli Kaspersky ve Norton önerecektir. Avast ile dalga geçecektir. Paralı versiyon ve hatta 3 aylık falan sınırlı lisans linki atan olacaktır.

Şahsi fikrim hiçbiri, clamwin ile memnunum. Şüphelendiğim dosyayı ya da içeriği taratıyorum sadece. Hem ücretsiz hem açık kaynak kodlu. Gerçek zamanlı koruması bulunmuyor bu nedenle diğerlerinden de daha hafif. Bu hem avantaj hem dezavantaj. Seçim sizin.

Hocam ClamWin program nasıl ilk defa gördüm ve genelde antivirüs kullanmıyorum sadece Microsoft Defender kullanıyorum.

Hocam ClamWin program nasıl ilk defa gördüm ve genelde antivirüs kullanmıyorum sadece Microsoft Defender kullanıyorum.
Gayet sade, hafif, basit arayüze sahip. Yalnızca tarama yapabilirsiniz yani gerçek zamanlı korumadan kastım buydu. Buna sahip olan antivirüsler arka planda sürekli birkaç hizmet vasıtasıyla çalışıp her açtığınız şeyi kontrol etmeye çalışırlar.

Disk, dosya taraması, ram taraması yapabilirsiniz. Ayrıca yüklenince sağ tık menüsüne de tarama seçeneği ekleniyor. Ayarlardan tehdit bulunca nasıl davranacağını seçebilirsiniz. Varsayılan olarak ramden o programı silme işini yapıyor. Direkt silme ya da tehdit bulunan dosyanın uzantısını değiştirerek karantina klasöründe tutmak mümkün.

Program tam bana göre duruyor eve geçince indireceğim teşekkür ederim hocam.

Yıllardır Kaspersky kullanırım. Hâlâ kullanmaya devam ediyorum. Kimseye güvenmem Kaspersky'e güvenirim. Bağımsız test kuruluşlarına göre en iyi antivirüslerden biri. Alternatiflere de bakabilirsiniz tabii.

Avast!'ı neden kötülüyorlar anlamıyorum veri kısmı kapatılabiliyor ve Norton satın aldı zaten önceden olmuş bir olay neden bu kadar konuşuluyor anlamıyorum.

Böyle derseniz BitDefender derim ama hafif bir şeyler arıyorsanız Kaspersky.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…