Hangi Authenticator kullanılmalı?

Ben birkaç yıl önce Google Authenticator yüzünden birçok hesabımı kaybettim. O zaman cloud sync yoktu ve telefon kurtarılamayacak şekilde hasar aldığı için her şeyimi kaybettim. Onun için çok temkinli olmam gerekiyor ve günümüzde 2FA şart bence zira şifre istediği kadar kuvvetli olsun 1 kere ele geçtiyse sıkıntı.

Bu Auth'lar e-devlet ile uyumlu mu acaba?

E devlette e devlet anahtar üzerinden oluyor. Ama veri sızıntısı için yapacağım dersen boşa yaparsın. Adamlar direkt veri tabanını hackliyor çünkü şifreye korumaya ihtiyaç duymuyorlar.

E devlette e devlet anahtar üzerinden oluyor. Ama veri sızıntısı için yapacağım dersen boşa yaparsın. Adamlar direkt veri tabanını hackliyor çünkü şifreye korumaya ihtiyaç duymuyorlar.
He yani herhangi bir Authenticator uygulaması ile e-devlet hesabımı bağlayamam öyle mi? E-devlette kimlik doğrulaması ile cep numarası bağlandığını biliyorum ama o aşamadan sonra istediğimiz Authenticator bağlantısı yapabiliriz sanıyordum..

Ne yazık ki veri açıklığının farkındayım.. Bizimkisi vicdan rahatlamak biraz da

"Ver abine ordan bi SQL, bol Vanyalı, Pensilli."

Authy tavsiyemdir. Bilgisayardada kullanılabiliyordu fakat yakında kaldıracaklar bilgisayar sürümünü.

E devlette yok sadece e devlet anahtar var.

E devlette yok sadece e devlet anahtar var.
Çok teşekkür ederim sanırım tercihim şifre kaydetmesinden dolayı Microsoft'tan olacak. Umarım birkaç ay sonra Microsoft Auth'a bağlı hesaplarıma ulaşamıyorum diye konu açmam

Microsoft yeterlidir, fakat Auth uygulaması kullanmak yerine SMS ile 2FA kullanmayı öneririm.
neden acaba?

Tekrar merhaba, bahsettiğiniz TOTP kodu, bir hesabı Authenticator'e eklerken "QR kodunu okutamıyor musunuz?" dedikten sonra verilen uzunca harf-sayı kombinasyonu mu acaba? Ben Microsoft Authenticator kullanmaya başladım eğer bu hesaba erişemezsem baska bir authenticator kurup o kodla manuel olarak hesabı eklesem 2FA kodu o uygulamaya gelir mi yani?

Bir de ne olur ne olmaz diye hem telefona hem tablete Microsoft Authenticator kurdum, kayıtlı şifreler her iki cihazda da senkronize şekilde görünüyor fakat telefona kaydettiğim Authenticator tablette görünmüyor. Bu normal mi acaba? Tablete de o kodla eklesem bir sorun çıkar mı?

Teşekkür ederim.

Bu arada eklemek istediğiniz başka önemli hususlar varsa çok memnun olurum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…