Hangi Bileşeni Önce Yükseltmeliyim?

Bloodbr1

Decapat
Selamlar bilgisayarımda yetersiz olan 3 parça var. PSU, HDD, egzoz fanı (ekstradan alacağım). Sizce öncelik hangisi olmalı ısınma sorunumda var 85 derecelerde oluyor ve oyunlarda ani FPS düşüşleri oluyor ısı sorunu yüzünden. HDD 500 GB 5200 RPM çok yavaş kalıyor. PSU ekran kartının limitini karşılamıyor yani RX 570 ekran kartım var.

Selamlar bilgisayarımda yetersiz olan 3 parça var. PSU, HDD, egzoz fanı (ekstradan alacağım). Sizce öncelik hangisi olmalı ısınma sorunumda var 85 derecelerde oluyor ve oyunlarda ani FPS düşüşleri oluyor ısı sorunu yüzünden. HDD 500 GB 5200 RPM çok yavaş kalıyor. PSU ekran kartının limitini karşılamıyor yani RX 570 ekran kartım var.
PSU nu ayrıntılı yazar mısın ? Birde sıcaklık sorunu CPU mu GPU mu ?

Bence HDD olmalı. Kesinlikle bir SSD almanız gerek. Hem bilgisayarınız hızlı çalışacak hemde zamandan tasarruf etmiş olacaksınız.

Edit: Herkes PSU diyor. Sanırım ben yanlış düşünüyorum. Benim mesajımı dikkate alma :)

Son düzenleme:
Öncelikle ısınma sorunun için kontrol panelinde fan ayarlarını yapmalısın ayrıca PSU'nu önce değiştirmeni öneririm çünkü düşük güç varken yeni bir HDD almak mantıklı değil. Sistemini tam olarak yazarsan PSU bulmanda yardımcı olabiliriz.

Bence en hayati parça olan PSU. Maalesef ki en ufak bir arızasında işler çok sarpa sarabilir...

Öncelikle ısınma sorunun için kontrol panelinde fan ayarlarını yapmalısın ayrıca PSU'nu önce değiştirmeni öneririm çünkü düşük güç varken yeni bir HDD almak mantıklı değil. Sistemini tam olarak yazarsan PSU bulmanda yardımcı olabiliriz.
Fan ayarı nasıl yapılıyor, kendisi otomatik arttırıyor şuanda

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı