Hangi bölüm okunmalı?

yksmagduruyuz

Femtopat
Daha fazla  
Hangi bölüm okunmalı? Aslında yazılıma ve kimyaya bir ilgim var ama başka bölümlere de bakmak istiyorum. Özellikle yurt dışı imkanı olan önü açık bölümlerden hangisi okunmalı?

Hangi bölüm okunmalı? Aslında yazılıma ve kimyaya bir ilgim var ama başka bölümlere de bakmak istiyorum. Özellikle yurt dışı imkanı olan önü açık bölümlerden hangisi okunmalı?
Benim üni hakkında çok bilgim yok ama işi garanti bir yer seç bence.

Uzay, petrol,yazılım,bilgisayar,yapay zeka,uzay havacılık sektörü,hukuk,tıp gibi bölümler hem çok tercih edilir hem de yurt dışına imkanı olan bölümlerdir biraz da zevkinize bağlı yazılım iyi bir seçenek bana göre.

Bilgisayara ilgin varsa ve anlıyorsan yazılım mantıklı. Grafik tasarım tarzı bir şeye girmeni önermiyorum (kendi bölümüm). Çünkü çıkan yapay zekalar en fazla 10 sene sonra büyük ihtimal bütün mesleği kapacak. Şu an bile yapay zeka ortamı çok gelişmiş durumda. İlgin olan, yaparken zevk alacağın ve geleceği olan bir meslek seçmen senin için en doğrusu olur. Yazılım ve kimya dünya tarafından ihtiyaç duyuluyor.

Bence sen kulağa cazip geldiği için bu bölümleri istiyorsun. Ömcelikle neyi yaparken sıkılmadığını öğrenmen lazım. İleri seviye İngilizce lazım. Bir dene örneğin Python veya C dili yazmayı dene sonra karar ver cidden isteyip istemediğine.

Önü açık bir bölüm istiyorsanız sayısaldaki en mantıklı bölümler doktorluk ve mühendislik alanlarıdır. Mühendislik alanlarının en başındada bilgisayar ve makine gelir genel olarak ama tabii ki sizin neyi yaparken mutlu olacağınız sizin bileceğiniz bir durum.

Aklına gelen tüm mesleklerin eksilerini yaz, artılarını değil bak eksilerini. Sonra hangi mesleğin eksilerine katlanabilme sayın fazla ise o mesleğe yönel :).

İyi bir psikolog olursanda çok para kazanırsın, iyi bir mühendis olursanda çok para kazanırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı