Hangi bölümü yazmalıyım?

53k yaptım mühendis olmak istediğimden eminim ama dedikleri kafamı karıştırdı.şu anda bilgisayar ve endüstri arassında kaldım bilmiyorum
Endüstri mühendisliği işin daha çok plan-pazarlama-yönetim tarafında yer alıyor. Data science gibi alanlara da çok fazla yönelenleri var. İş alanı innnnanılmaz geniş. Her yerde her şeyde joker eleman gibi olabiliyorlar. Özellikle stajlar için uğraşır biraz tecrübe kazanırsanız çok rahat edebilirsiniz. Ama burada her zaman işe müdahil olamadığınız zamanlar da oluyor. Örnek vermek gerekirse bir oyun firmasında proje müdürüsünüz diyelim. Oyunda çıkacak şeyler için görevleri siz sıralıyorsunuz gerekli kişilere atayıp kalitesini kontrol ediyorsunuz. Gereken yerlere gereken şeyleri raporluyorsunuz. Ama mesela çıkan bir şey istediğiniz gibi olmadığında bunu doğrudan değiştirecek kişi siz olmuyorsunuz. Siz değiştirmesi için insanları ayarlayan taraf oluyorsunuz. Bu kimisi için iyi kimisi için kötü bir şey.
Genel olarak endüstri data science alanında çalışmadığınızı düşünürsek yönetim alanına gideceğinizi düşünürsek insanlarla iyi anlaşmanızı, insanlarla uğraşmanızı (ki gerçekten zor bir şeydir herkes yapamaz. Özellikle zor durumlarda) ve iyi iletişim yetenekleri, planlama yetenekleri gerektirir. Bu yetenekler doğrudan sahip olmasanız bile kazanılabilir-iyileştirilebilir.
Bilgisayar mühendisliğinde işi yapmakla yükümlü olan siz olursunuz genellikle. Bir iş istenilen gibi gitmediğinde başınızda sinirli-stresli insanlar sizi sıkıştırabilir. Özellikle projelerin teslim zamanı geldiğinde bu stres seviyesi yükselir. Burada baskıyı uygulamak durumunda kalan değil baskının altına çalışan taraf olmak zorundasınız. Ama işin güzel yanı bir şeyleri üretmeyi yönetmek yerine doğrudan üretirsiniz (kişisel olarak güzel yanı. Siz yönetmeyi de isteyebilirsiniz.)
Genel olarak günlük hayatta endüstri mühendisi ne yapar diye oturup araştırın. Youtube'da bir sürü video var. Linkedin'den ya da buradan endüstri mühendislerine ulaşın. Ve sorun. İlginizi çeken işler yapıyorlarsa tercih edersiniz. Bilgisayar için de aynı şekilde. Ama daha spesifik aramalar yapın. Örneğin bilgisayar mühendisi ne yapar değil alt alanlara da inin. Front-end developer ne yapar oyun geliştirici ne yapar database admin ne yapar vs.
İstediğiniz alana ömür boyu bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Mühendislik ilk 2 sene %75 oranında aynı dersleri içerir. Basit bir şekilde yks puanınızla-ortalamanızla geçiş yapabilirsiniz bir mühendislikten başka bir mühendisliğe. Bu kadar ölüm kalım kararı olarak düşünmenize gerek yok. Günümüzde üniversiteler olmadan da binlerce meslek öğrenilebiliyor. Nereye giderseniz gidin kendinizi geliştirmek ve iş bulmak size kalacak. Çünkü okul iş bulmak için asla yeterli olmayacak. Ama bu da zor bir iş değil. Yeter ki kendinizi geliştirmeyi seveceğiniz bir alan bulun

ya aslında arştırıyorum soruyorum ama net değil dediğiniz gibi çok geniş bi bölüm kimin ne yaptığı belli değil.peki bu geçiş hakkında soru sorucağım her üniversiteden oluyor mu yoksa değişiyor mu bu

üniversite içi geçişler (kurum içi geçiş) okuldan okula değişir. Ama 1 kereye mahsus olarak YKS puanınızı kullanarak sizin başvurduğunuz dönemde puanınızın yettiği kuruma kurumlar arası ek madde 1 e göre geçişe başvurup çıkarsa geçebilirsiniz. Ya da ortalama + yks puanınızı baz alarak yatay geçişlere başvurabilirsiniz. Tabi ki baştan bu tercihi düzgün yapmak sizi bunlarla hiç uğraştırmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…