Hangi dil öğrenilmeli?

Onurkurklu

Hectopat
Yer
Bursa, TÜRKİYE
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Lise 3. sınıfım. İngilizceyi B1 seviyesinde biliyorum ve ilerletmeye çalışıyorum. Fizik okumak istiyorum eğer kazanırsam hazırlık okuyup İngilizcemi daha da ilerletmeyi düşünüyorum. Boş zamanımda bir dil daha öğrenmek istiyorum fakat öğrendiğim dilin bana yararı olmasını isterim. Felsefe ya da sanata ilgim var ve sürekli onlar hakkında kitaplarda okuyorum fakat asıl tutkum klasik müzik ve bilim. Zaten dediğim gibi fizik okuyarak bilim üzerine gitmeyi düşünüyorum fakat uzun zamandır klasik gitarda çalıyorum. Bu ilgi alanlarım ya da tutkularım doğrultusunda hangi dili öğrenirsem mantıklı olur ya da bana yararı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizceniz iyiyse Almanca'yı diğer dillere göre daha kolay öğrenirsiniz. Fakat Almanca'yı İngilizce üzerinden öğrenmeye çalışın. İngilizce türkçeye nazaran Almanca'ya daha çok benziyor çünkü.

Doğrusu Avrupa dili öğrenmeyi çok düşünmüyorum. Fransızca'nın artık bir değeri yok sanırım. Tabii ki felsefe, sanat, aşçılık gibi meslekler için önemli fakat bilim adına önemli değil sanki. Almanca'yı ise öğrenmeye gerek yok. Almanya'da Almanca konuşunca Türk olduğumuzu anlayıp 2.sınıf olabiliyoruz. Ayrıca İngilizce basitleştirilmiş hali olduğu için daha iyi gibi. Aslında kafamda Uzak Doğu dillerinden birini öğrenmek var fakat hangisi bilmiyorum.

Fransızca ingilizce almanca bunların 3 ü bilinse yeterli olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…